USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна чекає на кредити від США і ЄС

16 Вересня 2016 21:45
На рахунки Нацбанку вже поступили кошти траншу МВФ. Відповідно до нього, Україна отримає $1 мільярд. Натомість, в Україні хочуть заручитись і фінансовою підтримкою Європи та США.

"Ми виконали не всі вимоги Угоди із МВФ, яку уклали весною 2015 року. Через це міжнародні кредитори гальмували із виділенням цього траншу", - зазначив порталу "Знай" аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь,.

З його слів, після траншу гривня стане стабільнішою, однак валютні коливання все одно залишаться.

"Великим плюсом цього траншу є, по-перше, те, що до нас зайде валюта. По-друге, що інші іноземні кредитори сприйняли виділення нам траншу як позитивний сигнал. Отже, нам кошти виділять США у розмірі 1 мільярда доларів та Євросоюз — близько 600 мільйонів євро", - каже експерт.

Всі гроші, виділені Міжнародним валютним фондом, підуть у золотовалютні резерви Нацбанку. Чим більшими вони будуть, тим більше у регулятора буде можливості впливати на курс.

"Не зважаючи на економічні проблеми, ми б могли б втримати ситуацію і своїми силами. Але Україні все одно вигідна позика МВФ. Навіть, якби це було всього 500 мільйонів доларів. Ця позика означає те, що ми рухаємося по затвердженому плану співпраці із Фондом. Це приваблює іноземних інвесторів і кредиторів. Чи буде наступна позика і коли її дадуть — поки важко сказати. Це залежить від виконання Україною певних зобов'язань", - пояснює економіст Борис Кушнірук.

Довга співпраця із Міжнародним валютним фондом є негативною оцінкою дій української влади, вважають в Асоціації українських банків.

"Це може бути тимчасовим реніамаціним заходом. Для того, аби надати країні допомогу й запустити її економіку. Якщо допомогу потрібно давати часто, значить проблеми її економіки не вирішені", - говорить радник президента Асоціації українських банків Олексій Кущ.

На його думку, в Україні достатньо внутрішніх і зовнішніх ресурсів для того, аби обійтися без допомоги Міжнародного валютного фонду.

"Є кошти українців у офшорах та близько 8 мільярдів доларів у тіньовому бізнесі й на руках у населення. Ці ресурси не залучені в нашу економіку через недовіру до влади", - каже він.

Нагадаємо, рішення МВФ щодо виділення $1 млрд третього траншу фінансової допомоги для України було прийнято разом з винятками із загальних правил, враховуючи нинішню економічну ситуацію в країні. Про це 14 вересня повідомили у МВФ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Закони України Показати IP 16 Вересня 2016 22:34
Не кожний слабий, що стогне ! Олігархи, що накрали в з українського бюджету ще й МВФ можуть 10 років кредитувати !!! Горе-олігархи в Україні , коли Вони вже будуть розкуркулені і по тюрмах відбувати терміни і наказані по Закону України !!!!
Вася Показати IP 16 Вересня 2016 22:35
Укpаіна не чекає... хто дав право краіну поєднувати зі шльодрую, задайте питання пересічному громадянину, потрібно це йому?
Коля до Вася Показати IP 17 Вересня 2016 10:48
Після майдану пересічного громадянина ніхто питати не буде. Якщо ти проти - ти проросійській сепаратист та зрадник.
любопитний фінансист Показати IP 17 Вересня 2016 13:47
Як пишуть деякі українські видання, за отримання слідуючого траншу МВФ вимагає переглянути пенсійне законодавство, надання субсидій,соціальні стандарти, в який бік догадатися неважко.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus