USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Україна може повернути Донбас за «хорватським» сценарієм», - експерт

23 Квітня 2017 20:10
Україна має достатній потенціал для повернення окупованої частини Донбасу за «хорватським» сценарієм - військовим шляхом. Росія не зможе впливати на процес тільки в тому випадку, якщо Київ займе чітку позицію із цього питання.

Таку думку в ефірі "Обозреватель.LIVE" висловив співголова ГІ "Права Справа" Дмитро Снєгирьов.

За словами експерта, Київ може вирішити цю проблему в кілька етапів. Крім економічної блокади ОРДЛО потрібно визнати ці території окупованими, після чого почати їхнє військове і політичне блокування, а потім - зачистку від ворога.

Снєгирьов також категорично виключає можливість неповернення українською стороною окупованих територій. На його думку, це - "звичайні страшилки" влади.

Зазначимо, раніше експерт стверджував, що українська влада таємно домовилася з Росією щодо фактичного державного кордону і схиляла суспільство до визнання мінських угод як безальтернативного варіанту вирішення конфлікту.

"Безумовно, що між Петром Порошенком і Володимиром Путіним є певні домовленості про хід військового протистояння та лінії розмежування, державного кордону по факту. Як би у владі не заявляли, що ми ніколи не відмовимось від своїх територій, але подальший перебіг подій і підписання мінських угод свідчив про геть інше", – заявив він.

Експерт впевнений, що саме під ці політичні домовленості українська влада створювала громадську думку.

"Суспільство намагалися залякати наявністю гучних поразок Збройних сил України або створити атмосферу страху перед можливими наступами Росії", – впевнений він.

З його слів, повномасштабна військова агресія зі сторони Росії проти України є маловірогідною.

"Якщо проаналізувати діяльність Росії на пострадянських теренах, то Кремлю не потрібно фізично брати столицю держави військовим шляхом, їхнє завдання – це створення зон нестабільності та військової присутності російської армії в якості миротворчих сил", – розповів Снєгирьов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus