USD 39.65 39.97
  • USD 39.65 39.97
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.15

Підприємство російського олігарха Дерипаски постачало з України до РФ компоненти для виготовлення ракет

29 Квітня 2022 11:52
Працівники Державного бюро розслідувань заблокували канал постачання компонентів, які можуть використовуватися для виготовленні російського тактичного ракетного комплексу. Компоненти видобували в кар’єрі на Сумщині, після чого незаконно експортували до Росії. Нелегальні постачання здійснювало підприємство зі сфери впливу «санкційного» російського олігарха Олега Дерипаски.

Про це сьогодні, 29 квітня, повідомили у персслужбі ДБР.

Під час досудового розслідування щодо зловживання службовим становищем посадовців держорганів слідчі ДБР встановили, що Глухівський кар’єр кварцитів, що належить офшорній компанії російського олігарха, здійснював незаконний видобуток високочистого кварциту, кремнію та інших мінералів у Баницькому родовищі на Сумщині.
Продукція незаконно експортувалась до Росії. За оперативною інформацією, кремній міг використовуватися агресором під час виготовлення ракет, якими потім завдавались удари по мирних містах України.

«За результатами спільних дій ДБР та Офісу Генерального прокурора вжито заходів щодо арешту корпоративних прав товариства Олега Дерипаски, земельних ділянок родовищ, іншого майна (тягачів, транспортних засобів) та підготовлено відповідне клопотання», – йдеться в повідомленні.

Наразі майно передали в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Цікавий Показати IP 29 Квітня 2022 12:48
Увесь світ вводить санкції проти рашистських компаній і олігархів, а Україна - ні? Україну це не хвилює? Довго ще будуть рашисти вбивати українців зброєю,зробленою з українських деталей та за гроші українських олігархів?
Петро до Цікавий Показати IP 29 Квітня 2022 14:44
Днр паска кацапський олігарх, от чому не канфіскували власність, хай і офшорну.. Саме краще торгували "з партньорами" за 5го, і цукерками, і вугіллям, і електрикою з "фєдєральним округом Крим" і фірташевським "Титаном".. Поставка руди не припинялася, за роки "ніхто не помітив", тільки добробат "торнадо" постраждав, коли почав тормозити составы з контрабасом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus