USD 39.60 39.87
  • USD 39.60 39.87
  • EUR 39.65 39.87
  • PLN 9.70 9.88

Україна отримала €3 мільярди макрофінансової допомоги від ЄС

17 Січня 2023 22:40
Україна отримала перший транш у розмірі €3 млрд в межах програми макрофінансової допомоги на €18 млрд.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

«Сьогодні, 17 січня, Україна отримала перший транш у розмірі €3 млрд в рамках нової масштабної програми макрофінансової допомоги (МФД) від ЄС на 2023 рік. Загальний обсяг пільгового кредиту за зазначеною програмою сягає €18 млрд», – йдеться в повідомленні.

Зазначено, що кошти надають на безпрецедентно пільгових умовах для України. Термін погашення кредиту складає 35 років. Водночас відсотки та інші платежі за обслуговування боргу замість України платитимуть країни ЄС.

Читати ще: ЄС виділив €18 млрд макрофінансової допомоги Україні

«Європейський Союз є одним із лідерів у підтримці України в боротьбі з країною-терористом. €3 млрд МФД допоможуть профінансувати нагальні видатки держбюджету і зберегти фінансову стабільність в країні», – зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Очікують, що наступні транші у межах масштабної програми МФД будуть надходити до державного бюджету України протягом 2023 року ритмічно і прогнозовано з урахуванням виконання Україною узгоджених сторонами умов.

З початку повномасштабної війни Європейський Союз надав Україні €10,2 млрд макрофінансової допомоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Андрій Показати IP 17 Січня 2023 23:06
кредит чи допомога?
Анонім до Андрій Показати IP 18 Січня 2023 15:32
Читайте уважніше "Термін погашення КРЕДИТУ складає 35 років"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus