USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Україна отримає €330 мільйонів допомоги від ЄС для підтримки населення та економіки

2 Червня 2022 15:39
Україна отримає від Євросоюзу 330 млн євро в межах Програми ЄС з підтримки України в надзвичайних ситуаціях. Ці кошти розраховані на підтримку населення, яке постраждало внаслідок війни Росії проти України, а також сприятимуть зміцненню стійкості країни.

Відповідну угоду підписали віцепрем‘єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина та заступник генерального директора Директорату з питань добросусідства та розширення Єврокомісії Катаріна Матернова, повідомляють у Фейсбуці на сторінці Офісу віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

«Екстрений пакет допомоги є важливим кроком для підтримки українців в умовах війни. Об’єднуємо зусилля для полегшення страждань українських громадян та посилення стійкості України для протистояння повномасштабній війні Росії», – прокоментувала Стефанішина.

Зокрема, кошти розраховані на підтримку внутрішньо переміщених осіб, малих сільськогосподарських господарств, громадянського суспільства та ЗМІ, відновлення цивільної і транспортної інфраструктури, підвищення енергетичної стійкості, включно з посиленням безпеки та відновленням енергетичної інфраструктури, енергопостачання та запасів.

Ці кошти надаються з бюджету ЄС відповідно до Інструменту сусідства, розвитку та міжнародного співробітництва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus