USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

Боррель після атаки Росії анонсував нову військову підтримку України від ЄС

10 Жовтня 2022 18:19
Віцепрезидент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель анонсував нову військову підтримку України від ЄС.

Про це він повідомив у Twitter, передає УНІАН.

«Глибоко шокований атаками Росії на мирних жителів Києва та інших міст України. Таким діям не місце в ХХІ столітті. Я якнайсуворіше засуджую їх», – зазначив Боррель.

Голова європейської дипломатії наголосив, що ЄС з Україною.

«Додаткова військова підтримка з боку ЄС вже на шляху», – додав він.

Не базарилася й реакція західних політиків на масштабну ракетну атаку по Україні вранці 10 жовтня.

«Вони будуть притягнуті до відповідальності», – зазначила президентка Європарламенту Роберта Метсола. Вона наполягає на неприпустимості поступок з боку Заходу під шантажем Росії.

«Путін не зрозумів, що українців цим не зламати», – сказав прем’єр Нідерландів Марк Рютте й наголосив, що підтримка України продовжиться.

Міністри закордонних справ Фінляндії та Литви засудили ракетні удари РФ по цивільному населенню, що «є воєнним злочином».

Президент Естонії Алар Каріс емоційно відреагував на російський терор: «Батьки не знають, чи буде в них сім'я та будинок вранці». Також Естонія готує офіційне визнання Росії державою-терористом.

Президентка Молдови Мая Санду також засудила масовану ракетну атаку по Україні. Крім того, в країні викликали російського посла, адже три ракети країни-терористки сьогодні пролетіли над Молдовою.

Глава МЗС Латвії Едгарс Ринкевичс закликає надати більше озброєння Україні після обстрілів Києва та Запоріжжя російськими військами.

Тим часом Путін під час засідання радбезу озвучив чергову погрозу. Він заявив, що вранці було завдано масованого удару високоточною зброєю по об'єктах української інфраструктури – енергетичної, військового управління та зв'язку.

«У разі продовження українських терактів на російській території наша відповідь буде жорсткою і за своїми масштабами відповідатиме рівню загроз», – заявив президент РФ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus