USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Україна планує отримати від США 2 мільярди кубів газу

16 Вересня 2022 15:14
Україна до опалювального сезону планує накопичити до 15 млрд кубометрів газу та розраховує отримати додаткові 2 млрд кубів від США.

Як заявив Премʼєр-міністр Денис Шмигаль, наразі в підземних сховищах уже зберігається понад 13,2 млрд кубометрів газу. При цьому споживання зменшилося вдвічі порівняно з періодом до повномасштабної війни, пише Економічна правда.

"До 1 жовтня буде накопичено між 14,5-15 млрд кубів в наших сховищах. До того ж, ми маємо домовленість зі Сполученими Штатами про надання від американських видобувників газу 2 млрд кубів протягом четвертого кварталу цього і першого кварталу наступного року. Ми також ведемо перемовини з північними країнами, Норвегією і консорціумом країн, про надання також фізичних об'ємів газу для України", – розповів Шмигаль.

Такі обсяги достатні, аби стабільно пройти опалювальний сезон з точки зору забезпечення газом. При цьому, наголосив глава уряду, цей сезон буде найважчим, тому потрібно готуватися до найскладніших сценаріїв, які повʼязані з воєнними ризиками.

Читати ще: Опалювальний сезон на Волині: підготовлені понад 80 % котелень, тепломереж та теплових пунктів

Премʼєр також прокоментував нещодавні обстріли енергетичної інфраструктури Харківщини: "Ми розуміємо, що це було перше "прощупування" Росією наших слабких місць в енергетичній інфраструктурі". За словами Шмигаля, вживаються заходи для захисту українських підстанцій не лише засобами ППО, а й іншими методами.

Щодо вугілля, то в Україні вже накопичено 2,2 млн тонн вугілля, а до опалювального сезону обсяги зростуть до 2,5 млн тонн. За словами Дениса Шмигаля, це максимальна потужність українських складів. До того ж, були розгорнуті додаткові складські потужності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus