USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Україна починає будувати стіну на кордоні з Росією

3 Вересня 2014 15:36
Україна започатковує проект «Стіна» для зміцнення кордону з Росією.

Про це на засіданні уряду в середу заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, - повідомляє «Укрінформ».

«Ми розпочинаємо проект «Стіна». Це будівництво реального кордону між Україною і Російською Федерацією», - сказав глава уряду.

Водночас він не уточнив, що саме передбачає цей проект.

Нагадаємо, 13 червня голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойськийзапропонував Верховному Головнокомандувачу Петру Порошенко негайно приступити до будівництва укріпленої стіни вздовж кордону з Росією на території Донецької, Луганської та Харківської областей.

Він навіть направив відповідний інженерний проект до Адміністації Президента.

ЧИТАТИ ЩЕ: БІЗНЕСМЕН ДАВ МІЛЬЙОН НА «СТІНУ КОЛОМОЙСЬКОГО»

Згідно з проектом, захисна стіна являтиме собою встановлену на опорних стовпах суцільну металеву сітку заввишки 2 метри та завдовжки майже 2 тисяч кілометрів. Зверху буде натягнуто колючий дріт. На певних ділянках сітка перебуватиме під напругою. При цьому передбачалося наявність на кордоні захисних ровів, мінних полів, сигналізації.

Утім, експерти тоді скептично поставилися до цієї ініціативи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
віктор Показати IP 3 Вересня 2014 15:57
а це вже було...залізний занавіс...
ВОНО Показати IP 3 Вересня 2014 16:09
потрібно таку як в Ізраїлі бетонну та метрів на десять в висоту, а бляшана то довгограючий бізнес проект -то проржавіла, то буря поламала, то вороги дирку проколупали, ну а ціна метра погонного бляшаної стіни від Бені буде вищий за ринкову раз в 5 мінімум
ВОНО до ВОНО Показати IP 3 Вересня 2014 16:10
а ось колючка та мінні поля то вже реальна користь для держави та тільки на цьому мало заробиш гешефту
Дончанин Показати IP 3 Вересня 2014 16:13
Власти Украины начинают строительство сооружений на границе с Российской Федерацией в рамках проекта "Стена", заявил премьер-министр Украины Арсений Яценюк. Проект предусматривает, что на территории Донецкой, Харьковской и Луганской областей вдоль границы будет построен сплошной металлический забор из высокопрочной стали с колючей проволокой, по нему предлагают пустить электрический ток. Подходы к стене будут преграждаться глубокими и широкими рвами. Пространство между ямой и забором будут минировать сигнальными и противопехотными минами. Однако значительный участок границы сейчас контролирует народное ополчение, и непонятно, что с этим будет делать Киев.
XXL до Дончанин Показати IP 4 Вересня 2014 09:35
коментар було видалено
увч Показати IP 3 Вересня 2014 16:21
коментар було видалено
Всезнайко Показати IP 3 Вересня 2014 16:22
Що, Волинські новини, на Бєню Коломойського працюєте? Чому видалили мій коментар, що Сєня і Бєня починають отримувати "відкат" на будівництві стіни?
ухти! до Всезнайко Показати IP 3 Вересня 2014 16:27
Вав! я б теж на Бєню попрацювала! Браво ВН
увч Показати IP 3 Вересня 2014 16:34
В апреле 2014 года Пан Ги Мун в ООН сделал интересное заявление , и почему-то в украинских СМИ упорно молчат о нем!.. Дело в том, что Совет безопасности ООН в очередной раз рассмотрел вопрос Украины, и эксперты вынесли следующее заключение в рамках международного права: оказывается, что со времен развала СССР, Украина не провела и не зарегистрировала должным образом в ООН демаркацию своих границ как государства... Они остаются по границам административным округом СССР, согласно обычному договору в рамках СНГ, который в ООН не имеет законную силу. Поскольку , у страны нет ее официальной границы в рамках международного права, то говорить о ее нарушении кем-либо нет оснований. Также нет оснований говорить о сепаратизме, т.е. насильственном изменении конфигурации границы. Нельзя изменить то, чего не существует! Демаркация границ Украины - только в проекте по соглашению с ЕС! Страна 404 (страна не найдена).
Лось Показати IP 3 Вересня 2014 16:53
13 район. Толкових командирів, не дибілів і не продажних і хорошу армію і не треба ніякої дорогущої стіни.
Света Показати IP 3 Вересня 2014 17:18
А что делать если они тонели как в Газе начнут рыть? Надо капитально 10 метров в высоту и столько же в глубину. Проэктная стоимость 20 миллиардов и щоб с космосу было видать.
Дончанин до Света Показати IP 3 Вересня 2014 17:32
По поводу Великой Украинской Стены уже появились видео, например, здесь: https://www.youtube.com/watch?v=GCwvnNpR41o&feature=youtu.be Посмотри, не пожалеешь.
Света до Дончанин Показати IP 3 Вересня 2014 17:57
Осталось только спонсора найти ,а в конце будет дырявый штахетник и злостный нарушитель пастух Вася со стадом коров.
Дончанин до Света Показати IP 3 Вересня 2014 18:46
Особенно с учетом того, что местами граница проходит не только по центру улицы города, но и через, как минимум, одну спальню. Я уже не говорю об огородах.
Анонім Показати IP 3 Вересня 2014 17:19
коментар було видалено
Лучанин Показати IP 3 Вересня 2014 20:08
Дуже сумнівна по по оборонній ефективності така стіна. Було б набагато мудріше Україні офіційно поставити питання перед Генеральною асамблеєю ООН про позбавлення Росії, як країни-агресора при теперішньому путінському президентстві, позбавлення місця постійного члена Ради Безпеки ООН. Для притйняття такого рішення необхідно дві третини голосів держав, представлених в ООН, голосування по Криму показало, що така кількість голосів можлива. Оце була б стіна проти хронічного агресора назавжди!
Света до Лучанин Показати IP 3 Вересня 2014 20:30
Эта ОНН уже никого не волнует со своим мнением .А многие мелкие страны не проголосуют им не выгодно, потому что однополярный мир их пугает и они теряют возможность лавировать между крупными странами.
сірий вовк Показати IP 4 Вересня 2014 08:35
Беня Каломойський виграв черговий вигідний тендер?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus