USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Україна повністю заборонила експорт товарів до Росії, – Мінекономіки

27 Вересня 2022 23:11
Кабінет Міністрів ухвалив постанову «Про заборону вивезення товарів з України на митну територію Російської Федерації». Вона буде діяти до дня припинення або скасування воєнного стану та припинення застосування РФ недружніх дій проти України.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 27 вересня, повідомляє ТСН, посилаючись на Мінекономіки.

«Ми продовжуємо санкційний тиск проти РФ. Ця постанова – ще один з багатьох інструментів економічного впливу. Розуміємо, що санкції – це засіб не лише реагування на військову загрозу, а й запобігання агресії в майбутньому. Хочу констатувати, що з початку війни експорт товарів до рф де-факто було зупинено. Тепер це закріплено і на правовому рівні», – заявила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.

Читати ще: Японія заборонила експортувати до Росії товари, пов’язані з хімічною зброєю

За прогнозами уряду, таке рішення не матиме негативних економічних наслідків. Адже, за даними статистики, за період із березня до червня 2022 року експорт українських товарів на територію рф становив лише 4,2 млн доларів. Переважно це була продукція з чорних металів на суму 4,189 млн доларів і хімічна продукція на 57,2 тис. доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus