USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Україна розірвала програму економічного співробітництва з Росією

21 Березня 2018 13:44
Уряд України розірвав програму економічного співробітництва з Росією на 2011-2020 роки, що передбачає усунення торговельних бар'єрів і співробітництво в енергетичному секторі.

Як передає УНІАН, відповідний проект постанови «Про припинення дії Програми економічного співробітництва України і Російської Федерації на 2011-2020 роки» було включено до порядку денного і схвалено членами уряду.

Зауважимо, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв про готовність уряду розірвати програму, аргументуючи це рішення необхідністю переорієнтувати українську економіку від нав'язаної Росією сировинної прив'язки.

Довідка:

Програму економічного співробітництва між Україною і Росією на 2011-2020 роки було розроблено на виконання рішення від 17 травня 2010 року, ухваленого тодішніми президентами РФ і України Дмитром Медведєвим і Віктором Януковичем.

Зокрема, документ визначає відновлення репутаційних втрат у результаті конфліктів між сторонами в 2006-2009 роках за умовами транзиту газу як найбільш важливе завдання, поряд зі скасуванням взаємних обмежень торгівлі.

У 2014 році паралельно з воєнною агресією щодо України Російська Федерація почала й торгово-економічну війну, ввівши ембарго на ряд чутливих товарів українського експорту. Україна застосувала заходи у відповідь. З 2014 року частка Росії в українському експорті знизилася до 9% з майже 30%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Лучанин Показати IP 21 Березня 2018 13:46
Для чого? Яка вигода? Це називається популізм - політичний продукт для певних верств населення, яке іменує себе патріотами, хоча по факту такими не являються.
Ти не лучанин до Лучанин Показати IP 21 Березня 2018 14:28
Ще зовсім недавно паРашка влаштовувала для України підлянки, як то сирні війни, молочні і т. д., які саме базувались на співпраці обох держав. Тому що будь-який економічний зв'язок паРашка використовує як важіль впливу, тиску і шантажу. Да й війна йде з цією країною-у?людком ...
Лучанин до Лучанин Показати IP 21 Березня 2018 14:35
А для того! В нас все так робиться. Якщо немаєш мізків щось зробити, а показати роботу треба, то що зробиш? Правильно, поламаєш щось, замнеш цей скандал... А потім це відновиш і запишеш в здобутки! Тобто раз розірвали, значить дуже скоро заключать новий Договір про дружбу та співпрацю. В результаті будуть довольні ті хто кричав проти, а потім ті хто кричить за. А народ..., а кому він треба?!
Волинянин Показати IP 21 Березня 2018 14:32
Невже не видно, що в підчерев'ї Росії, планомірно створюється агресивне середовище з великою кількістю тупих голів, підживлене найстрашнішим наркотиком-націоналізмом і ненавистю до всього російського.
123 до Волинянин Показати IP 21 Березня 2018 16:20
Саме через рашу пролилось уже стільки невинної крові, саме через рашу і расєян стільки смертей і війн, - що вже не потрібно ніякого націоналізму, ЩО Б ЩИРО ТА ВІДВЕРТО НЕНАВИДІТИ РАШУ І ЇЇ МЕШКАНЦІВ!!!
? до Волинянин Показати IP 21 Березня 2018 16:27
Що ти несеш, підчеревя ти недорозвинуте ?!? Рашку крім північної креї і венесуели, вже всі ненавидять, хто більше, хто менше. Бо це країна неадекватів, які несуть війни, голод і розруху по світу. Так що тобі таваріщ-підчеревя, - найух зі своєю паРашкою.
До? до ? Показати IP 21 Березня 2018 17:50
Тобі мабуть сам Бурбак це розказав.Чекай коли рашка загнеться.Бандера теж чекав.))))
Лучанка Показати IP 21 Березня 2018 16:16
Тільки створюються простим людям безліч проблем на всіх рівнях. Україна вже показала остаточно, що не веде своєї політики, а виконує вказівки свого справжнього господаря - США. Махрова русофобія - це споконвічна політика Сполучених Штатів. І чому радіти я особисто не розумію... Ускладнюють спілкування між родичами, породжують ворожнечу. Кому це вигідно?
1 до Лучанка Показати IP 21 Березня 2018 17:47
Русофобія кажеш, і відносини не хочеш ускладнювати ... Я тобі скажу так, як би паРаша не почала б війни з Україною, якби наші захисники не гинули б від російського озброєння, якби не оця гібридна війна, можливо до таких речей можна б прислухатись. А зараз, після того що раша наробила, - НЕНАВИСТЬ ДО РАШІ ЦЕ ПРАВЕДНЕ ПОЧУТТЯ!
Айболит Показати IP 21 Березня 2018 20:05
"НЕНАВИСТЬ ДО РАШІ ЦЕ ПРАВЕДНЕ ПОЧУТТЯ!" - це клініка))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus