USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

З Росією припинили культурну співпрацю більше 70 світових організацій, – Ткаченко

20 Березня 2022 01:37
Понад 70 світових організацій відмовилися від культурної співпраці з Росією після повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в ефірі всеукраїнського телемарафону 19 березня, інформує Українська Правда.

Світова культурна спільнота демонструє солідарність під час війни в Україні і поступово відмовляється співпрацювати з РФ.

«Понад 70 організацій відмовилися від культурної співпраці з Росією – це і Каннський кінофестиваль, і театр Ла Скала, і багато інших культурних організацій. Їм заборонено брати участь в бієнале (художня виставка, що проходить раз на два роки), триєнале (виставка, що проходить раз на три роки) в Італії. Тобто, фактично ми ведемо наступ щодо культурної завіси, принаймні на час війни, і зустрічаємо багато підтримки і з боку колег-міністрів культури, так і з боку конкретних культурних закладів і організацій», – підкреслив Ткаченко.

Читати ще: Щогодини на радіостанціях Європи лунатиме українська пісня, – Олена Зеленська

Також він повідомив, що Мінкультури підняло питання щодо перенесення зустрічі ЮНЕСКО з Казані до Львова і виключення Росії з цієї організації або принаймні призупинення її членства на час війни.

Глава відомства вважає, що російська культура не є і не може бути ні поза війною, ні поза політикою доти, доки її підтримує держава-агресор. Ткаченко запевнив, що українська сторона робитиме все, аби позбавити російських культурних діячів участі у європейському культурному просторі. За його словами, «на цьому напрямку у нас є значні досягнення».

«Є певний тренд, коли нам намагаються пояснити, що культура поза війною. Ні, до того моменту доки ця культура підтримується агресивною державою Росія, вона не поза політикою. Це м’яка сила, яка теж несе свого роду кулі і смерті для українців. Хочете співпрацювати з росіянами – отуди, за Урал, там велика територія, тайга, там і співпрацюйте», – наголосив Олександр Ткаченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus