USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Україна скликає термінову зустріч з Росією упродовж найближчих 48 годин

13 Лютого 2022 19:53
Україна скликає термінову зустріч з Росією та рештою країн-учасниць Віденського документа з приводу зосереджених військ РФ біля України та на окупованих територіях.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає УНІАН.

Глава МЗС наголосив, що Росія так і не надала даних щодо своїх військ протягом раніше відведених в рамках Віденського пакту 48 годин.

«Росія не відповіла на наш запит за Віденським документом. Ми робимо наступний крок. Україна скликає зустріч з РФ та всіма державами-учасницями протягом наступних 48 годин для обговорення посилення та переміщення військ РФ уздовж нашого кордону та у тимчасово окупованому Криму», – повідомив Кулеба.

Він додав, що якщо «Росія серйозно ставиться до своїх слів про неподільність безпеки на просторі ОБСЄ, вона має виконати свої зобов’язання щодо військової прозорості задля зниження напруги та зміцнення безпеки для всіх держав-учасниць».

Напередодні Україна звернулася до Російської Федерації з запитом надати детальні роз’яснення щодо військової діяльності у районах, прилеглих до території нашої країни та в тимчасово окупованому Криму.

Згідно з положеннями Віденського документа, РФ має надати точні райони проведення військової діяльності, повідомити дати її завершення, а також найменування, підпорядкованість, кількість військових формувань; також типи озброєнь та військової техніки, які беруть у ній участь, уточнив Кулеба.

Загроза повномасштабного наступу Росії

11 лютого Джо Байден у розмові з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом заявив, що атака росіян на Україну може статися «найближчими днями». Американський президент попередив главу Кремля Володимира Путіна про «швидку відповідь» на наступ.

У зв’язку з високим ризиком бойових дій низка країн закликали своїх дипломатів покинути Україну.

За даними Міноборони, Росія зосередила біля України понад 100 тисяч військових. Захід побоюється, що ці війська РФ спробує залучити до повномасштабного наступу на Україну вже взимку.

США спільно з ЄС та Британією розробляють інструменти стримування апетитів Кремля, зокрема шляхом запровадження економічних санкцій. Втім, за останніми даними преси, про відключення країни від SWIFT не йдеться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
А смысл? Показати IP 13 Лютого 2022 20:47
Говорить надо с пастухом, хоть и заокеанским, а не с зебаранами.
США Показати IP 13 Лютого 2022 20:52
Всі роз'яснення може надати лише вашингтонська мумія. Вони ситуацію накрутили - вони нехай і пояснюють.
парашія до США Показати IP 13 Лютого 2022 21:29
наші гобліни verstehen nichts und hören nichts
Дідо Показати IP 13 Лютого 2022 21:42
"Захід побоюється, що ці війська РФ спробує залучити до повномасштабного наступу на Україну вже взимку" - скажіть їм що зима закінчується, певно перенесли на весну.
Олесь Показати IP 13 Лютого 2022 21:48
Давно треба було говорити і то на вищому рівні . Садити за один стіл США, Росію ,Україну .....а то якогось милого німців, французів пхали , батьку бульбаша ....вони ж ніхто ....ситуація трьох країн поки що ....чого досих пір ніхто цього незробив я нерозумію ... раділи придурки шо нам джавеліни привезли ну і шо ...як на полозі стоїть орда російська 50 тисячна армія дибілів ...догралися з джавелінами з яких десяток бійців то і стріляти може бо то зброя не для дурнів а високі технології . ..... І саме цікаве де наш головнокомандуючий , чого він мовчить .
Ігор луцький до Олесь Показати IP 14 Лютого 2022 09:00
Бла,бла,бла...расія хоче встановлення нового світового порядку:путєн малює червоні лінії-США,НАТО,ЕС виконує,путєн ставить умови стосовно України-вони виконують,країни ,які входили до складу сересер не мають права бути членами НАТО,тому що це ,,спадкове майно" хазяїна кремля.ітд.
ваня Показати IP 13 Лютого 2022 21:59
два коментатори при здоровому глузді? ціль путіна-ніякої україни
Дід Василь Показати IP 13 Лютого 2022 22:15
нехай там стоїть та орда до Нового року куди їм спішити
У центрі Європи Показати IP 13 Лютого 2022 22:47
Є одна Некраїна. В Африці робили експеримент - Ліберію. Тепер в Європі можна спробувати.
Шарій Показати IP 14 Лютого 2022 08:44
Кулеба дал РФ 48 часов на то, чтобы детально разъяснить действия российских военных вблизи украинской границы и в Крыму. Ответа нет, теперь Кулеба дал 48 часов еще на что-то, на созыв ОБСЕ с РФ. Эти нелепые надувания щек никто даже не видит, но главное не результат, а надувание.
Степан (Крымчанин) Показати IP 14 Лютого 2022 11:19
Украина требует...Уже даже не смешно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus