USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Україна веде перемовини про обмін 169 нацгвардійців, які потрапили в полон на ЧАЕС

14 Квітня 2022 08:04
Голова МВС Денис Монастирський повідомив, що держава веде перемовини про обмін 169 військовослужбовців Нацгвардії, які потрапили в полон на Чорнобильській АЕС під час російської окупації.

Про це йдеться в повідомленні МВС від 13 квітня, передає ТСН.

"Ми, на жаль, маємо констатувати, що там потрапили в полон 169 військовослужбовців Нацгвардії. Сьогодні частина з них, за нашою інформацією, перебуває на території республіки білорусь, частина – в росії", – сказав Монастирський.

Він також розповів, що правоохоронці побували на місці, де окупанти утримували нацгвардійців. Це підземелля без світла, без можливості нормально спілкуватися. Під час полону окупанти забрали у бійців усі засоби зв’язку.

"І потім їх вивезли. Яка їхня доля, на жаль, сказати не можу. Ведуться перемовини про їхній обмін. Але ми розуміємо, що це буде, можливо, лише після закінчення активної фази бойових дій", – зазначив міністр.

Читати ще: В окупантів з Рудого лісу прогнозують променеву хворобу: зафіксували аномально високі показники радіації

Нагадаємо, російські загарбники, які понад місяць перебували на ЧАЕС та в зоні відчуження, втекли зі станції, коли почали проявлятися перші ознаки радіації. Разом із собою вони взяли в полон українських нацгвардійців.

Крім того, як повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, у Росії в СІЗО катують українського священика і майже 150 військовослужбовців, взятих у полон.

"Громадянин України, настоятель одеського Свято-Троїцького собору Василь Вирозуб незаконно утримується у СІЗО №2 Бєлгородського району м. Старий Оскол (РФ)", – заявила вона.

Омбудсмен уточнила, що священника Православної церкви України помістили до карцеру, де його піддають тортурам та звинувачують у шпигунстві.

За даними Денісової, російські військові взяли в полон священника разом з іншими учасниками гуманітарної місії рятувального судна "Сапфір".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus