USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Обмін полоненими на Донбасі відбудеться 25 грудня, - ЗМІ

13 Грудня 2017 11:20
Обмін полоненими між Україною та представниками терористів «ДНР» та «ЛНР» повинен відбутися до 25 грудня.

Про це повідомляє «Известия» із посиланням на 2 джерела у мінській контактній групі. Крім того, інформацію виданню підтвердили 2 співрозмовника у російських дипломатичних колах.

За інформацією видання, остаточні списки будуть затверджені 20 грудня. Саме цього дня відбудеться останнє у 2017 році засідання контактної групи в Мінську. Мовиться про обмін 74 українських полонених і 306 полонених з ОРДЛО.

При цьому поки залишається неясною доля близько 30 ув'язнених, які, за інформацією офіційного Києва, не хочуть повертатися на тимчасово окуповані території.

«До цих людей, у бажанні яких залишитися в Україні сумніваються на Донбасі, українська сторона пропонує відправити незалежних експертів, щоб ті підтвердили їх наміри. Це правильний і розумний хід», – заявило одне з джерел видання.

Як повідомлялося раніше, 30 листопада тристороння контактна група в Мінську домовилась про звільнення заручників. Повернутися додому українські бранці, найімовірніше, зможуть до новорічні та різдвяні свята.

Нагадаємо, у полоні бойовиків «ЛНР» та «ДНР» тривалий час знаходяться двоє волинян. Так, військового з Ковеля з січня минулого року утримують у Луганську. Раніше він вважався безвісти зниклим, однак нині його включили до переліку тих, хто знайшовся. Ще один боєць з Любохин Старовижівського райну перебуває в одному з СІЗО Донецької області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus