USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Перша смерть від променевої хвороби: близько 100 російських окупантів «спробували» Чорнобиль

1 Квітня 2022 20:09
Зафіксували першу смерть російського солдата від променевої хвороби. Ще 73 – перебувають в білоруському шпиталі у важкому стані. Російські військові, які тримали в окупації Чорнобильську АЕС, а також копали окопи в радіоактивному Рудому лісі, отримали чималу дозу радіації.

Після цього їх масово почали шпиталізовувати у гомельський центр радіаційної медицини, інформує Zaxid.net з посиланням на Ukrnews.

«Згідно з опублікованими Військово-медичною службою РФ даними, зафіксовано першу смерть військовослужбовця РФ у Чорнобилі від променевої хвороби. Ще 26 людей госпіталізовано та 73 у важкому стані відправлено до госпіталів для вимушеного відновлення», – йдеться в повідомленні.

Видання додає, що для захоплення ЧАЕС Росії були потрібні не лише військові, а й фізики-ядерники, фахівці, які б пояснили про небезпеку і допомогли уникнути опромінення. Не враховувавши небезпеки, російська армія отримала великі дози радіаційного опромінення.

30 березня на білоруському телеграм-каналі «Беларускі Гаюн» повідомили, що до Республіканського науково-практичного центру радіаційної медицини та екології людини в Гомелі масово привозять російських солдатів.

Читати ще: Захоплення ЧАЕС – самогубство. Радіоактивний пил міг опромінити окупантів

«Російська армія спішно покидає Чорнобильську «зону відчуження» після серії інцидентів у Рудому лісі, найбільш радіоактивній території. За 4 тижні вже десятки російських солдатів постраждали від важкої форми променевої хвороби через вплив радіації під час окопування в заражених районах навколо ЧАЕС, зараз їх масово доставляють у гомельський центр радіаційної медицини», – повідомили у Telegram.

Цю інформацію підтвердив і Генштаб ЗСУ: «Розміщено нібито «поранених» військовослужбовців збройних сил Російської Федерації, які отримали значні дози опромінення під час перебування у Чорнобильській зоні відчуження».

Нагадаємо, 24 лютого, у перший день війни, російські військові увійшли на територію Чорнобильської АЕС. А 28 березня стало відомо, що поблизу зони відчуження ЧАЕС російські війська привезли десятки тонн артилерійських снарядів. 1 квітня підрозділ російських окупаційних військ покинув Чорнобильську АЕС, захопивши в полон українських нацгвардійців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus