USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Україна відключила електроенергію окупованому Донбасу

26 Липня 2017 20:00
Україна припинила постачати електрику на окуповану територію Донецької області через борги "протилежної сторони".

Про це сказав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, передає видання Остров.

"Це питання обговорювалося в Мінську багаторазово. Україна вимагала від протилежної сторони надати механізм проведення розрахунків або вийти на нульовий сальдо-перетікання. Незважаючи на всі наполегливі прохання, побажання і вимоги України, протилежна сторона ніяких дій не здійснювала. Тому і було прийнято рішення припинити подачу електроенергії на непідконтрольну територію. У результаті через борги, через те, що протилежна сторона відмовляється надавати будь-який прийнятний механізм розрахунків, було прийнято таке рішення ", - сказав він.

Мирному населенню, яке проживає на непідконтрольній території Донбасу, повинно вистачати електроенергії, яка виробляється місцевими станціями і йде з території РФ.

"Енергетики кажуть, що в результаті не зовсім розумних дій наших блокувальників ми втратили контроль над Зуївською і Старобешівською станціями, плюс ті потоки електроенергії, які отримують терористи з боку РФ, цих обсягів цілком достатньо для того, щоб забезпечити мирне населення електроенергією", - зазначив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus