USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь іде голосувати на місцевих виборах. Відкрились виборчі дільниці

25 Жовтня 2015 08:00
В Україні стартували вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

Відтак, о 8 годині відкрилися виборчі дільниці.

Всі виборчі дільниці на Волині вчасно розпочали роботу. Надзвичайних подій та правопорушень, пов’язаних із волевиявленням громадян, не зафіксовано, - повідомляє прес-служба волинської міліції.

Окрім працівників міліції, громадський порядок на виборчих дільницях та загалом у місті в день виборів забезпечують члени Громадського формування «Варта порядку». Нагадаємо, як розповідав очільник «Варти порядку» Олександр Тиводар, усі люди пройшли відповідний інструктаж.

Загалом в області функціонує 1123 виборчих дільниць, у тому числі з яких 25 – спеціальних. На охорону громадського порядку залучено 1288 правоохоронців, 780 представників громадських формувань, помічників дільничних та осіб із числа недержавних охоронних підприємств, а також 386 рятувальників.

– Усі дільниці розпочали роботу вчасно, – повідомив начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига. – Надзвичайних подій та правопорушень, пов’язаних із волевиявленням громадян, на території області не зафіксовано.

Нагадаємо, депутатів Луцької міської ради обиратимуть за пропорційною виборчою системою за списками місцевих організацій політичних партій із закріпленням кандидатів за територіальними виборчими округами, на які поділяється багатомандатний виборчий округ, що збігається з територією міста. Таких виборчих округів у Луцьку налічуватиметься 42.

ЧИТАТИ СПИСКИ КАНДИДАТІВ ВІД ПАРТІЙ ДО ЛУЦЬКОЇ МІСЬКРАДИ, ЗАКРІПЛЕНИХ ЗА ОКРУГАМИ

Як повідомлялося, бюлетенів цьогоріч буде менше, аніж на минулих виборах.

Міський виборець отримує три бюлетені: до міської ради, на міського голову та до обласної ради. У селах, зрозуміло, бюлетенів буде більше.

На що варто звернути увагу: бюлетень об’єднує одразу два типи голосувань: за політичну партію та голосування за кандидата. Тобто, коли людина буде робити вибір, то вона повинна звернути увагу на те, що спершу буде повна назва місцевої політичної партії, далі - перший номер, тобто партійний лідер, а вже нижче - прізвище кандидата, який балотується у тому чи іншому окрузі.

Позиції «проти всіх» у традиційно вже немає, тобто людина повинна визначитися, кого вона хоче підтримати.

ЯК НЕ ЗАПЛУТАТИСЯ У ГОЛОСУВАННІ НА МІСЦЕВИХ ВИБОРАХ. ВІДЕОРОЛИК

Раніше повідомлялося, що у день виборів на дільницях чергуватимуть понад тисяча міліціонерів, а спостерігатимуть з проведенням виборів представники ОБСЄ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дончанин Показати IP 25 Жовтня 2015 09:01
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus