USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Україна – єдина країна з учасниць «Євробачення», яка завжди виходить до фіналу

10 Травня 2023 22:46
Учасники пісенного конкурсу «Євробачення» з України протягом 2003-2022 років завжди виходили в фінал конкурсу. Загалом Україна мала 16 виступів та 16 виступів у фіналі.

Про це свідчать дані загальнодоступної інтернет-енциклопедії Вікіпедія, передають Українські новини.

Зауважимо, 5 країн-учасниць – завжди у фіналі «Євробачення», оскільки роблять основний внесок у фінансування конкурсу – Франція, Німеччина, Італія, Велика Британія, Іспанія.
За співвідношенням перемог та кількості виступів на пісенному конкурсі «Євробачення» Україна має найвищий показник. Україна має три перемоги з 16 виступів, а Люксмбург та Ірландя займають 2-е та 3-є місце відповідно. Хоча перемог у них більше, але й більше виступів. Українські виконавці перемагали в середньому 1 раз на 5 виступів. В інших країн показник гірший.

Читати ще: Британка Ріта Ора виступила на Євробаченні з біженкою із Рівного

Цього року на сцені виступила співачка Alyosha, яка є спеціальним гостем на «Євробаченні-2023». Alyosha заспівала в дуеті з британською виконавицею. Для виступу Alyosha обрала пісню Ordinary World британського поп-рок-гурту Duran Duran. Перформанс називається «Ласкаво просимо до нас додому».

Як зазначила співачка у соцмережах, її виступ присвячено українським матерям, які були вимушені вивозити своїх дітей у безпечні міста та країни через вторгнення російських військ. Alyosha подякувала Збройним силам України, які захищають Україну від ворога.

Нагадаємо, минулого року на «Євробаченні» переміг гурт KALUSH. Проте проводити пісенний конкурс в Києві не дозволили з міркувань безпеки. Тому 67-й пісенний конкурс «Євробачення» проходить у Ліверпулі від імені України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 11 Травня 2023 06:54
Євробачення це політика а не музика.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus