USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Україна заблокувала транзит товарів до Придністров'я

20 Травня 2017 12:57
Україна заборонила транзит продовольчих продуктів до так званої "Придністровської молдавської республіки" через свою територію.

Про це на екстреному засіданні "Ради безпеки Придністров'я" повідомив міністр сільського господарства і природних ресурсів ПМР Ефімій Коваль, інформує ТСН.

Він пояснив, що напередодні міністерство отримало листа від Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, в якому їх попередили про заборону транзиту вантажів в Придністров'ї через територію України.

"Автори документа посилаються на розпорядження головного державного інспектора ветеринарної медицини України, датоване 17 травня поточного року, яким визначено, що з 20 травня пропуск підконтрольних вантажів в режимі транзиту через територію України, які направляються в Придністров'ї, будуть здійснюватися тільки за умови узгодження з Національним агентством по безпеки харчових продуктів Республіки Молдова. Попередні узгодження транзиту по території України в придністровському напрямі визнані недійсними. Цю інформацію рекомендовано довести до відома всіх зацікавлених операторів ринку", - повідомили у прес-службі.

До слова, Коваль зауважив, що з огляду на зовнішню продовольчу залежність Придністров'я, "рішення України негативно позначиться на продовольчому забезпеченні республіки".

Він також попередив, що в разі недопуску вантажів в порт господарюючі суб'єкти "республіки" будуть змушені зберігати їх на штрафмайданчику і платити за простій вантажу на території України.

Нагадаємо, раніше у невизнаній "республіці" Придністров'я обурилися планами України і Молдови встановити спільний контроль на придністровському сегменті молдавсько-українського кордону. Глава МЗС "Придністров'я" Віталій Ігнатьєв заявив, що процес встановлення цих посад "за спиною Придністров'я поза рамками переговорного формату, без спроб якось обговорити це питання, неприпустимий".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Нефть по 120 Показати IP 20 Травня 2017 13:11
Еще один очаг сепаратизма, который вместе с рф-ией убивал православных молдаван.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus