USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Україні не загрожує вторгнення з Придністров'я, – ISW

24 Лютого 2024 13:27
Угруповання російських військ, яке наразі зосереджене у невизнаному Придністров'ї, не становить військової загрози для України.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає ТСН.

«Українські офіційні особи заявили, що ймовірність наземного нападу Росії на Україну з території Придністров'я, проросійського сепаратистського регіону Молдови, є низькою після повідомлень про те, що влада Придністров'я може закликати або організувати «референдум» про приєднання до Росії 28 лютого», – зазначають експерти.

Читати ще: Медведєв лякає українців таборами в Сибіру, – ISW

Аналітики ISW наголошують, що не помітили жодних ознак того, що обмежене російське угруповання сил у Придністров’ї може спробувати здійснити наземні операції, які могли б загрожувати Україні.

Там додали, що не вважають, що це угруповання сил здатне почати значущу наземну операцію проти України.

Читати ще: Путін за кількістю репресій обігнав генсеків СРСР, – ЗМІ

Самопроголошена влада Придністров’я на 28 лютого готує «з’їзд депутатів усіх рівнів» – так званого парламенту Придністров’я, а також районних, міських, селищних та сільських рад, на якому готують звернення до російського диктатора Володимира Путіна.

Один із небагатьох представників придністровської опозиції Геннадій Чорба вважає, що з'їзд має озвучити «прохання прийняти Придністров'я до складу Російської Федерації, а 29 лютого Путін оголосить про це у своєму зверненні, і Федеральні збори у прискореному порядку ухвалять рішення задовольнити це прохання».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus