USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Україна знайшла спосіб наносити удари в тил росіян, – NYT

23 Лютого 2023 16:56
Україна знайшла спосіб наносити удари в тил росіян, про що свідчить серія вибухів у Маріуполі. Ударів також зазнали окуповані Росією райони Донецької, Луганської та Херсонської областей.

Те, як українським силам вдалося їх вразити, досі є інтригою, зазначає УНІАН з посиланням на The New York Times.

Навесні, взявши під свій контроль Маріуполь, Москва поступово перетворила місто на великий гарнізон, вважаючи, що воно перебуває поза досяжністю ЗСУ. Але нещодавні вибухи в місті довели протилежне.

Зазначається, що це були не перші повідомлення про вибухи в глибокому тилу росіян під час війни. За даними видання, в минулому українці використовували безпілотники і велику мережу лояльних Києву партизан для ведення війни з окупантами.

У Генштабі України повідомили лише, що ЗСУ завдали вісім ударів по тимчасових базах російських військ і два удари по позиціях російських зенітно-ракетних комплексів.

Призначений Росією місцевий «мер» Маріуполя заявив, що все гаразд, російська система ППО збила за ніч два українські безпілотники, які атакували місто.

«Тим не менш, основний напрямок наступальних операцій Москви залишається на сході і півдні України, де російські війська намагаються прорвати українську оборону на п’яти напрямках», – резюмувало видання.

Недавні вибухи в Маріуполі – що відомо

Останні кілька днів і ночей у Маріуполі лунають потужні вибухи. Так, в ніч на 22 лютого в місті зафіксували 12 вибухів. Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що є потрапляння в склад БК в аеропорту Маріуполя, а також уражено місце базування окупантів на території комбінату ім. Ілліча.

Вдень 22 лютого в місті знову чули вибухи. Петро Андрющенко зазначив, що є підтверджений «приліт» в порту. Пізніше вибухи прогриміли в районі басейну «Нептун» і заводу ім. Ілліча.

Сьогодні вночі, 23 лютого, в Маріуполі знову було шумно, а в одному з районів зникло світло. Пізніше Петро Андрющенко повідомив про три вибухи. «ЗСУ хірургічно точно проходить по базах окупантів», – зазначив Андрющенко. Після «бавовни» російські окупанти підняли авіацію над містом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus