USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна – п’ята в Європі за рівнем релігійності

21 Квітня 2009 17:11
Українці виявилися п’ятими в Європі за рівнем релігійності. Про це свідчать результати дослідження Міжнародної програми соціальних досліджень (ISSP), – 21 квітня інформують «Волинські Новини».
Як пише Кореспондент.net, Київський міжнародний інститут соціології, Інститут політики, Центр, Соціальні індикатори та Інститут соціології НАН України взяли участь у Міжнародній програмі соціальних досліджень (ISSP), яка визначала місце релігії в житті громадян 44 країн. Дослідження проводилися наприкінці 2008 року, однак його результати опублікували нещодавно. Згідно з ними, українці виявилися п’ятими в Європі за рівнем релігійності. Україна – п’ята після Кіпру, Польщі, Словаччини та Португалії. За даними дослідження, абсолютна більшість українців – 91% християнського віросповідання (православні, греко-католики, протестанти). Зокрема, 39% віруючих належать до трьох основних православних церков (УПЦ Московського і Київського патріархатів та УАПЦ), 44% зазначили, що є православними без чіткої приналежності.
Ще одним відкриттям стало те, що постійно збільшується кількість молодих людей, які вірять у Бога і ходять у церкву. А 24% опитаних сказали, що раніше не вірили, а тепер стали релігійними.
Водночас, Росія у списку віруючих країн посіла шосте місце з кінця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
oksana Показати IP 24 Квітня 2009 03:28
that is very good I glad we have so many people who understand what in life is important.. :)
Брехня Показати IP 24 Квітня 2009 14:10
44%,якi не визначились з приналежнiстю - нiколи в життi не були в церквi.Iнакше б знали,в яку ходили...
Рус Показати IP 29 Квітня 2009 17:13
"...91% християнського віросповідання..." - такое впечателние, что автора очень радует тот факт, что большинство наших сограждан находятся в плену рабской христосианской идеологии, навязанной нам жидами...
Це я Показати IP 5 Травня 2009 00:20
Це ще ні про що не говорить. А на якому місці Україна по злочинності?. Адже дехто ходить в церкуву відмолювати гріхи. Я також віруючий, іноді ходжу в церкву, хоча в мене є багато запитань до св'ященнослужителів.
Діма Показати IP 11 Травня 2009 10:31
На рахунок того що багато молоді ходить до церкви,треба дописати що вони відвідують протестантські церкви(різноманітні секти,чи то пак релігійні організації)де вони співають дебільні пісеньки і обнімаются,жертвують пастору гроші "на церковні потреби",ці так звані "церкви" справжня проблема з нею треба боротись.
Neerest Показати IP 12 Травня 2009 09:52
Це показник відсталості. В порядних країнах церкви на ладан дихають.
перехожий Показати IP 28 Травня 2009 21:25
Дуже добре що статистика помітила набожність українців. Адже віра в Бога це найбільш суттєвий чинник для оптимізму, що до перспективи українського народу і кожного з українців

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus