USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Україна не готова до розпродажу землі, - віце-спікер

17 Лютого 2012 13:25
Знімати мораторій на продаж сільськогосподарських угідь варто через декілька років. А саме, коли з’являться відповідні закони та проведуть інвентаризацію землі.

Про це під час прес-конференції в Луцьку розповів заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко, - пише ЗІК.

Під час заходу заступник голови Волинської облради Валентин Вітер передав посадовцю звернення членів фракції «Батьківщина» в раді до народних депутатів.

У документі йдеться про те, що зареєстрований у Верховній Раді закон про ринок землі – недосконалий та потребує значного доопрацювання.

«Потрібно чітко прописати, що сільськогосподарські угіддя можуть перебувати лише у власності держави Україна або її громадян. Провести повну інвентаризацію існуючих земель. Створити державну установу, яка займатиметься цим питанням. Чітко вказати єдиний механізм придбання землі», - прочитав Вітер.

Томенко підтримав ці пропозиції та зауважив, ніби пропонований проект закону – це спроба провести земельну аферу. «В одній з методичок, яку підписав міністр АПК, писало, що землю продаватимуть з 2012 року, а ціна одного гектара – 300 доларів. Хоч має бути набагато більша», - відзначив віце-спікер.

Окрім цього, він вважає, що зі зняттям мораторію на продаж землі варто зачекати декілька років. Мовляв, тривалий час «приживатимуться» нові закони. «Наразі в питанні власників розпайованої землі повний хаос. Треба провести всі картографічні, геологічні та інші роботи, щоб визначити точну вартість кожної ділянки», - стверджує Томенко.

Водночас його обурює ситуація з створенням Земельного банку України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus