USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна оголосила про завершення дипломатичної війни з Росією

26 Серпня 2009 12:36
Посол України у Росії підозрює, що заяви Москви про участь українців у війні на Кавказі зроблені на замовлення. Про це повідомляють «Волинські Новини».
За інформацією сайту ТСН, Посол України у Росії Костянтин Грищенко оголосив, що конфлікт між Україною та Росією навколо висилки дипломатів вичерпано.
«Я вважаю, що сторінка перегорнута. Це, до речі, улюблена фраза російських високих представників після такого роду ситуацій, які виникають у відносинах з іншими державами», – сказав він.
«Вважаю, що краще, щоб такого не було. Ми не маємо на цьому зосереджуватися. Це частина, дуже неприємна, нашого співіснування», – наголосив Грищенко, висловивши переконання, що конфлікт вичерпано.
Відповідаючи на питання, чи зміняться відносини між Україною та РФ після президентських виборів, Грищенко заявив: «Я переконаний, що будь-який керівник України, коли він пройде всі етапи випробувань, пов’язаних з виборами, не може собі дозволити відхід від базових принципів».
«Більш того, це не буде в його інтересах, це не буде відповідати його політичному майбутньому, яке формулює він сам собі. Будь-який президент буде думати, що він хазяїн цієї держави. Хазяїн у гарному сенс», – сказав посол.
«Нас будуть поважати, в тому числі і в Росії, тільки тоді, коли ми внутрішньо будемо здатні визначати нашу поведінку, виходячи з власних інтересів, а не тому що хтось щось про нас думає», - вважає він.
Крім того, Грищенко прокоментував заяву Слідчого комітету при прокуратурі РФ про участь українських військовослужбовців та активістів УНА-УНСО у грузино-російському конфлікті у серпні минулого року.
Посол висловив переконання, що заяви про участь українців у конфлікті на Кавказі є або свідченням непрофесіоналізму, або зроблені на замовлення.
«Прокуратура має апелювати до фактів. А факти стверджують зовсім протилежне... Якщо вони є, то треба довести до нашої сторони», – зазначив він.
«А те, що виноситься у публічну площину у такий спосіб – це свідчення того, що або там працюють непрофесіонали, або це замовлення», - сказав дипломат.
«З цього приводу я мав зустріч у МЗС РФ, і про це я досить чітко і прямо заявив. Ми будь-які звинувачення маємо підкріплювати фактами. Прокуратура не може, будь-якої держави, просто заявляти про те, що вона тримає у себе в кишені невідомо що, невідомо яким чином, і виплескувати це у простір», – наголосив Грищенко.
Він зазначив, що «це крок який не сприяє покращенню чи просто утриманню у нормальному стані відносин (України та Росії)».
 
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus