USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Українець вступив у Гарвард і ще 9 вишів США

2 Серпня 2017 01:48
Випускник київського фінансово-правового ліцею Георгій Солодко вступив одразу до 10 американських вишів, у тому числі до Гарварду.

Про це повідомляє КР.UA.

Окрім Гарварду хлопець вступив до університетів Стенфорда, Дартмута, Колумбійського, Північно-Східного, Бостонського, Колгейтского університетів, а також до коледжу Вассара та університетів Вандербільта й Тафтса.

"Обрав американські вузи тому, що в економіці, яка мені подобається, вони сильні і кращі", - сказав Георгій.

Хлопець розповів, що в Україні є відділення американської Ukraine Global Scholars, яка надає всю інформацію про навчання у США.

"Їхати до Америки не треба. Все можна зробити за допомогою інтернету і здати іспити в рідному місті", - поділився Георгій.

Прийом документів до американських університетів починається на 9 місяців раніше, ніж до українських. Дедлайни подачі заявок - до 1 січня. Іспити тривають з грудня по лютий. Результати можна дізнатися вже в квітні.

Георгій обрав Гарвард, тому що виш надав хлопцеві грант на безкоштовне навчання - $300 тис. на 4 роки.

За словами київського випускника, українцям не так уже й складно вступати до університетів у США.

"Я знаю хлопців, які вступили до іноземних вузів, хоча вчилися в невеликих містах - Первомайську, Луцьку. Проблема в тому, що багато учнів навіть не заходять на сайти, багато хто не знає, що компанія Coca-Cola цьогоріч надавала гранти на навчання в Америці. Нашим абітурієнтам просто лінь", - підсумував хлопець Георгій.

Для вступу до американського університету потрібно зареєструватися на Universal College Application - загальні платформі для всіх вишів США. На цьому сайті абітурієнт має заповнити англійською мовою анкету Harvard College Questions for the Common Application або the Universal College Application Harvard supplement.

Також потрібно здати два іспити. Перший - загальне знання шкільних предметів, другий - профільних плюс написання твору на 1,5 тис. слів. Для цього слід зареєструватися на офіційному сайті іспиту (collegereadiness.collegeboard.org).

Крім того, необхідно надати сертифікат на знання англійської TOEFL не нижче 97 балів, атестат, рекомендаційний лист зі школи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus