USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Подружжя з Києва народило первістка під час повітряної тривоги в Луцьку

12 Березня 2022 14:10
Молоде подружжя з Києва вирішило, що в нинішніх умовах безпечніше народжувати у Луцьку. Як народжувати під час повітряної тривоги та чи готовий Луцький клінічний пологовий будинок до роботи в умовах воєнного стану?

Максим та Оксана Мельничуки очікували на народження первістка наприкінці лютого – на початку березня. Вони виїхали з Києва власним автомобілем за три години до початку воєнний дій, ідеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

«Думали народжувати в Житомирі, але після того, як недалеко від пологового упала ракета, в будинку вибило всі шибки, двері, там стало небезпечно народжувати. Ми почали шукати варіанти: Рівне чи Луцьк. Лікарка моєї дружини, та, що в Києві, порадила народжувати в Луцьку, сказала, що тут дуже хороше пологове відділення. Тому ми сюди й приїхали. Народили нашого синочка у відносно спокійній атмосфері», – сказав Максим.

Під час пологів якраз увімкнули сирену про повітряну тривогу, але, на щастя, народження дитини пройшло в комфортних умовах.

Синочка подружжя назвало Нестором.

«В один із днів, коли ми приїздили в гості до батьків, всі сіли за родинним столом і почали вибирати ім’я, дивилися по православному календарику. Серед усіх чомусь саме ім’я Нестор запало в душу. Чоловік сказав, що йому дуже подобається. Всі, і бабуся, і дідусь, підтримали», – пояснює Оксана.Директор Луцького клінічного пологового будинку Сергій Сябрук каже: якби пологи відбувалися в екстрених умовах, невідомо, чи обійшлося б без ускладнень. Загалом тут це вже другий випадок, коли породілля – з міста, де тривають активні бої.

«Із початку війни в нас народила 51 жінка. 24-25 лютого – найбільш «урожайні» дні. 24 лютого в нашому закладі народилося дев’ять діток, а 25 лютого – шість немовлят», – зазначає директор.

Сергій Сябрук додає, що пологовий будинок готовий до будь-якого розвитку подій. Тут облаштували резервне безпечне відділення в укритті, де є палати, приміщення для пологів і операційна, а також запас ліків, харчів і речей першої необхідності.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як народжуються діти під час війни у перинатальному центрі в Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Наталя Показати IP 13 Березня 2022 07:06
Сергій Сябрук - лікар від Бога! Дуже йому вдячна, врятував життя моєму синочку!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus