USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Українська греко-католицька церква оголосила про перехід на новий календар

7 Лютого 2023 09:47
Українська греко-католицька церква оголосила про перехід на новий календар з 1 вересня, коли починається новий церковний рік.

Про це повідомляють Ліга.Новини.

«Взявши до уваги численні прохання вірян та провівши попередні консультації із духовенством та монашеством нашої церкви про назрілу потребу реформи літургійного календаря УГКЦ в Україні, а також зважаючи на душпастирські рації, УГКЦ в Україні [вирішила] перейти з 1 вересня за новим стилем на новий стиль для нерухомих свят із збереженням чинної пасхалії», – йдеться у постанові сесії архієрейського синоду УГКЦ, яка відбулася 1-2 лютого.

Нерухомі свята – це ті, що завжди припадають на той самий день у році, наприклад Різдво Христове (за новим стилем – 25 грудня), Миколая Чудотворця (6 грудня), Різдво Богородиці (8 вересня) тощо.

Для тих парафій і громад, які не готові до такого року, УГКЦ залишає можливість літургійного життя за юліанським календарем на період до 2025 року.

За останніми опитуваннями, до УГКЦ в Україні відносять себе близько 8% населення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Glover Показати IP 7 Лютого 2023 10:54
Немає їм чим зайнятися!
Дєд до Glover Показати IP 7 Лютого 2023 11:22
А козаки 300 літ голову собі морочили через ці свята. Гинули й кров проливали, не хотіли окатоличення. Телепні, що казати.
скептик до Дєд Показати IP 7 Лютого 2023 12:54
якби ти знав через що тільки козаки собі голову не морочили .... а по великому рахунку віра в Бога не привязана до дат. це традиції і не більше

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus