USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Українська студія STELLARIUM, заснована в Луцьку, анонсувала компʼютерну гру про Голодомор

27 Листопада 2023 19:23
Команда українських розробників STELLARIUM представила Famine Way. Це пригодницька двомірна гра про жахи Голодомору 1932-1933 років, яка розкриває злочинну політику Радянського Союзу проти нашої держави.

Як повідомили в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини, засновники студії – лучани. Створили її два роки тому. Зараз STELLARIUM нараховує 35 учасників з різних куточків України.

Події проєкту розгортаються в селі Переяснівка на Харківщині. Головною героїнею стала дівчина Оленка, яка переживає голодну зиму. Її мати та сестра померли через штучно створену радянською владою нестачу їжі. А батько з братом зникли безвісти ще раніше, пише GameDev DOU.
Лишившись на самоті, героїня ухвалює рішення покинути рідне село. Оленка сподівається знайти рідних, які так і не повернулися в Переяснівку. Супроводжувати головну героїню буде лелека. На початку свого шляху дівчина рятує птаха, який стає її супутником.
Мета в грі – пережити два голодні місяці в період закінчення зими та початку весни. Для цього гравцям знадобиться постійно нишпорити локаціями та шукати ресурси. Це також допоможе відкрити додаткову інформацію та побічні оповіді, які будуть засновані на реальних історіях очевидців або подіях. Детальніше про них розкажуть в інтерактивних титрах до гри, виконаних в документальному стилі.
Основними стовпами Famine Way автори називають візуальну частину та музику. Авторська мальована стилістика створює «особливу атмосферу трагічного часу». А місцями події передаються через дитячі нариси. Щодо музики, то вона, як повідомили в STELLARIUM, компенсує відсутність тексту.
«Основним джерелом саундтреку виступає фольклор – колискові, обрядові пісні та інші поспівки Харківщини. Сопілка Оленки, подарунок від батька, – один з основних елементів звукової сфери та гри загалом. Її мелодії — це надія Оленки, її смуток, розвага та протидія панічним атакам, під час яких гравець мусить виконати мелодію на сопілці», – розповіли розробники.
Читати ще: Юний програміст з Волині розробив комп’ютерну гру й переміг у міжнародному конкурсі

«Ідея реалізації проєкту про Голодомор прийшла досить спонтанно. Влітку 2023 року ми пропрацювали проєкт, його наративну складову, механіки, дослідили історії очевидців, і вже у вересні зібралася нова команда розробників. Тоді ж запустили процес розробки проєкту Famine Way», – поділилися автори.
Гру створюють на рушієві Unity, а її тривалість складатиме дві-три години. Реліз заплановано на серпень 2024 року. На ПК Famine Way продаватимуть за 229 гривень, а на мобільних платформах – за 99 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Катерина Показати IP 12 Січня 2024 22:15
Ого... такий підхід до такої історичної трагедії. Незвичний. Але нехай навіть і так, аби ми в Україні пам'ятали про причини і наслідки комунізму і "дружби з рф".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus