USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Українська влада зацікавлена в торгівлі з ОРДЛО, - координатор блокади

31 Березня 2017 20:56
Координатор штабу блокади ОРДЛО (окупованих районів Донецької та Луганської областей) Анатолій Виногродський у Луцьку розповів, що чинна українська влада "сидить на схемах" і зацікавлена в торгівлі з окупованими територіям.

Про це він зазначив під час зустрічі 31 березня з місцевими активістами, пише Конкурент.

Один з головних блокадників зазначає, що основні їхні вимоги – звільнення українських полонених та прийняття закону про окуповані території.

Він наголошує, що блокадники не є політичною організацією. Проте додає, що без підтримки політиків, зокрема нардепів Семена Семенченка й Володимира Парасюка, їм обійтися не вдалося.

Як розповів екс-командир батальйону "Донбас", Волинська область першою підтримала блокаду на офіційному рівні. Місцеві активісти також активно брали участь у блокаді. Одним з перших доєднався до неї Богдан Пташник, який також виступив на зустрічі.

На думку Анатолія Виногродського, закиди блокадникам, що вони нібито підривають економіку країни та "лякання" віяловими відключеннями – в інтересах українських олігархів та представників влади, які "сидять на схемах".

Військовий зазначає, що від часу, коли НКРЕ запропонувало вперше підняти вартість тарифів в Україні до моменту, коли Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про те, що Україна не може обійтися без поставок вугілля з окупованих територій, український народ обікрали на суму до 15 мільярдів гривень.

Крім того, на думку спікера, українська влада спільно з олігархами отримує надприбутки від схеми "Ротердам плюс" і штучно саботує переобладнання українських ТЕС, які залежні від антацитової групи вугілля, лише заради грошей.

"Мене викликав на переговори пан Гройсман. Почав розповідати, що на шахтах Волині собівартість вугілля складає більше 2 тисяч гривень", – розповідає Анатолій Виногродський.

Проте він заперечив Прем'єр-міністру: антрацит, який залягає глибше, не може коштувати дешевше ніж вугілля, яке лежить вище.

Критикуючи владу, екс-командир батальйону "Донбас" пригадав, що за 3 роки війни Луганську ТЕС не спромоглися під'єднати її до енергосистеми України. Зараз, каже він, є ризик, що ця станція для нашої країни буде "перекрита", оскільки з боку Росії на Луганщину уже проводять електромережу.

Військовий наголошує: будівництво редутів – це був початок, а за мету блокадники ставлять показати всій Україні, що Росія надалі продовжує окуповувати Україну.

Зокрема, збільшуються російські капітали в банківській сфері, поширюється російський зв'язок, енергокомплекс, інформаційний простір.

Військовий наголошує на тому, що потрібно створювати регіональні штаби, які на місцях блокуватимуть окупацію.

ЧИТАТИ ЩЕ: БЛОКАДА ОРДЛО – ШЛЯХ ДО ЗАВЕРШЕННЯ ВІЙНИ: ВОЛИНЯНИ НА ПЕРЕКРИТИХ ЗАЛІЗНИЦЯХ ДОНБАСУ

Як відомо, 13 березня сили СБУ та спецпідрозділ КОРД захопили редут торгівельної блокади на станції Кривий Торець. У зв’язку із затриманням та побиттям учасників, у Волинську облдержадміністрацію близько 19:00 почали сходитися люди. Активісти висунули свої вимоги.

Нагадаємо, після того, як низка обласних рад, включаючи Волинську, підтримала блокаду торгівлі з ОРДЛО, та після невдалої спроби силового розгону організованої активістами блокади 15 березня РНБО таки прийняла рішення припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення в зоні АТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ігор луцький Показати IP 1 Квітня 2017 00:33
Прохання,якщо є інформація то розкажіть скільки на сьогоднішній день звільнила з полону Савченко а також Парасюк з Семенченком українських полонених.Завчасно дякую.
555 до Ігор луцький Показати IP 1 Квітня 2017 10:39
Савченко яким блоком до блокади? Підтвердженням того, що блокадники діють вірно, є визнання блокади на державному рівні.Це перший крок.Звільнені також будуть обов"язково.
Ігор луцький до 555 Показати IP 1 Квітня 2017 11:12
Яким боком Савченко?Такаж аферистка.
вова згоранець Показати IP 1 Квітня 2017 23:33
Пеци Липецкому-Рашен на вси ваши проблеми положити хоче товстий и довгий... Йому не мае справи ни до чого крим свого чиколаду...тобто чиколадный КОРОЛЬ УКРАИНЫ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus