USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

СБУ захопила редут блокувальників торгівлі з ОРДЛО

13 Березня 2017 18:31
Редут торгівельної блокади на станції Кривий Торець захопили сили СБУ та спецпідрозділ КОРД.

Про це повідомляється у «Штабі блокади торгівлі з окупантами» у Facebook.

«Інформація про силовий розгін підтвердилася. Зараз редут на Кривому Торці захоплений силами т. зв. СБУ і т. зв. «спецпідрозділом поліції КОРД». Штаб вживає заходів для оборони інших редутів і визволення незаконно заарештованих», – йдеться в повідомленні.
Народні депутати Володимир Парасюк та Ігор Луценко підтвердили, що СБУ та силовики КОРДу влаштували силовий розгін редуту блокадників поблизу селища Щербинівка на Донеччині, інформує ТСН.

Зі слів Парасюка, силовики застосовували БТРи та вогнепальну зброю. Також він стверджує, що внаслідок розгону є поранені.

Силами СБУ і «КОРД» було розбито редут «16 добровольчого батальйону» (с. Щербинівка). Було застосовано БТРи і вогнепальну зброю. Зв'язок заглушили, а мобільні телефони відібрали. Є важко поранені. Прошу всіх мобілізуватись і вирушати на допомогу нашим побратимам. Вони обіцяли залити кров'ю редути, вони це зробили. Але це не лякає, завтра нас буде вдвічі більше», - написав він у соцмережі.
Його парламентський колега Ігор Луценко із посиланням на неназвані джерела заявив про 30 затриманих.

«За повідомленням волонтерів, 16-й редут повністю розгромлено. Джерела повідомляють про близько 30 затриманих, про операцію, у якій брали участь тітушки, СБУ та Нацгвардія - спочатку редут було оточено, потім почалися побиття та затримання, мобільні телефони в учасників блокування позабирали», - повідомив він.
Нагадаємо, залізнична блокада на Донбасі триває вже понад місяць. Поїзди з вугіллям із контрольованих бойовиками територій не пропускають добробати, адже вважають неприпустимою торгівлю з окупантами. Їхня вимога - не тільки зупинити торгівлю, а й офіційно закріпити за територіями, що їх контролює агресор, статус окупованих.

Раніше один з учасників блокади, нардеп Семен Семенченко заявив, що невідомі вдерлися до редуту «16 добровольчого батальйону» у Кривому Торці на БТРах. У СБУ натомість заявили, що не штурмують блокадників, а борються з диверсантами
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus