USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Українська діаспора поділилась із архівом Волині матеріалами про Бандеру

18 Лютого 2009 12:33
У Державному архіві Волинської області можна побачити споруди та пам’ятники Луцька, яких вже немає у місті. Детальніше про виставку, яку 17 лютого відкрили в читальному залі установи, розповіла начальник відділу інформації та використання документів Державного архіву області Антоніна Кравчук, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
У читальному залі обласного архіву організували відразу чотири виставки документів. Одна з них містить світлини Луцька 70-80-х років, автором яких є краєзнавець Ірина Левчанівська. «На фотографіях можна побачити навіть пам’ятник Богдану Хмельницького, який вже знесли, та інші споруди», – розповіла Антоніна Кравчук.
На виставці також є стенди, які присвячені сімдесятиріччю проголошення Карпатської України та головному її діячеві Августину Волошину. Як розповіла Антоніна Кравчук, матеріали для виставки волинському архіву передали із Києва, Львова та Закарпаття.
Третя виставка розповідає про українських державників – таких, як Роман Шухевич, Василь Кук, Євген Коновалець. А з нагоди 100-річчя від народження Степана Бандери йому присвячений окремий стенд. Тут, окрім біографії, розмістили його друковані праці із журналу «Визвольний шлях». «Ці матеріали для виставки нам передала із закордону українська діаспора», – зазначила працівник архіву.
Також у читальному залі є виставка, приурочена хрещенню Русі. Вона містить друковані видання метричних книг, шлюбних актів та інші документи. Ще відвідувачі мають змогу побачити старовинні Біблії й іншу церковну літературу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus