USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українська і польська молодь зустрінеться на кордоні

9 Серпня 2009 13:00
29-30 серпня на кордоні між Україною і Республікою Польща відбудуться Дні Європейського Добросусідства «Кордон 835». Захід розпочнеться у прикордонній смузі в селі Кречів Іваничівського району Волинської області та у Крилові Грубешівського повіту Люблінського воєводства біля 835 прикордонного знаку. Це місце має стати майбутнім місцем перетину кордону. Про це йшлося 7 серпня під час робочої наради під головуванням заступника волинського губернатора Василя Байцима у місті Нововолинську, – інформує репортер «Волинських Новин». Під час Європейських Днів Добросусідства має відбутися Форум транскордонної співпраæ, транскордонний ярмарок, виставка презентаційних стендів громадських організацій, які займаються транскордонною співпрацею, презентація партнерських міст та програм Фондів у сфері транскордонної співпраці та європейської інтеграції, а також показ успішних проектів. Також у планах організатору заходу- брифінг для ЗМІ, круглий стіл на тему «Підготовка та реалізація транскордонних проектів: практичний дослід, а також круглий стіл на тему ««Східне партнерство»: актуальний стан, труднощі та перспективи».
Очікується екуменічна молитва за участю ієрархів та духовенства з Польщі й України та встановлення пам’ятного знаку на острові в Крилові із послання Папи Івана Павла ІІ, вручення статуеток поєднання Лауреатам нагороди Капітули Польсько-українського поєднання, зустріч молодіжних лідерів та депутатів Польщі та України. Приємним дійством стане музичне дійство «Кордон 835». Українська сторона запевнила присутніх під час наради, що волонтерсво на дійстві забезпечить Волинський національний університет, а також вуз гарантує розміщення інформації про дійство в інших навчальних закладах. Також із нашого боку очікується ярмарок досягнень агропромислового розвитку, зокрема у ньому візьме участь Братство бджолярів Волинської області та підприємство «Йоданка Павлівська», Асоціація фермерів і приватних землевласників Волині, а також різноманітні громадські організації, котрі займаються агрономією.
На музичному дійстві виступатимуть музичні фолькові колективі, гратимуть троїсті музики, а ще проводитимуться майстер-класи із вишиванки та різьби по дереву. А ось заклади культури районів Волині та місцеві бібліотеки вже інформую громадськість про цей захід. ВОДТРК стане інформаційним спонсором дійства, проте заступник губернатора Василь Байцим запросив до співпраці й інші ЗМІ, з-поміж яких інтернет-видання. Організатори заходу сподіваються побачити на кордоні чимало молоді, зокрема студенства, представників громадських організаæй та бізнесменів. Додамо, що організаторами Європейських Днів Добросусідства є МГО «Академія Української Молоді» та Фундація Духовної Культури Пограниччя із міста Любліна, співорганізаторами у Волинській області є ВОМГО «Асоціація Молодих реформаторів» та ВОО «Національний Альянс». Допомагатиме організаторам Волинська ОДА. 30 серпня планується, що Європейські Дні Добросусідства перемістяться до міста Нововолинська. Там очікується відкриття виставка інвестиційних проектів прикордонних регіонів, круглий стіл за участю провідних експертів, представників влади, бізнесу на тему «Економічне прикордонне співробітництво: моделі співпраці, труднощі та перспективи. Також у заходах планується наметове містечко, кулінарний пікнік з традиційною кухнею, інтеграційні заходи для дітей та молоді, футбольний матч за участю відомих журналістів з України та Польщі, велопробіг зі Львова та Луцька до Кордону 835, євроквест та вікторина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus