USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Українські ангели»: у Луцьку відкрили художню виставку військового священника

22 Серпня 2022 20:48
У Луцьку в Галереї мистецтв відкрили виставку військового священника Олександра Левчука «Українські ангели». Кожна художня робота розповідає про різні регіони України.

Про це розповів сам автор робіт, пише Суспільне.

Крім того, з його слів, експозиція присвячена українцям різних спеціальностей, які працюють на передовій та в тилу.

«Ті які в тилу, своєю працею, власним подвигом, стають прикладом для наслідування, вони роблять найбільше, вони наближають нашу перемогу, а головне – надихають тих людей, які напряму воюють», – зазначив капелан.
Від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну отець Олександр Левчук написав 28 картин. Каже: кожен творчий доробок супроводжується поезією.

«Серед Європи, серед міста, серед бою, мала дитина раптом стала сиротою. Солдат від вибуху закрив її собою і крила ангельські розкрились за собою», – додав священник.
Картини, зазначив автор виставки, присвячені кожній області України. Воїни, медики, рятувальники, кухарі, журналісти: кожен на своєму місті – ангел, який наближає перемогу. Експозиційний ряд картин розпочинається сучасною авторською іконою. На ній зображені захисники української землі, – говорить священик Володимир Подолець.

«Є речі, які треба шанувати, бо це частина нашого життя, відображення нашого буття, наші реалії, наша історія. Гляньте історію усіх ікон: вони міняються. Хто зна, може через якесь століття ця не буде іконою, вираженою для шанування», – розповів протоієрей.
Мистецьку оцінку творам дав художник Петро Собко. Говорить: кожна робота означена темою, що є цікавим не лише для Волині та волинського поціновувача, а й для країни вцілому.

«Це перш по мистецтву, повинна бути тема, на другому місці композиція, на третьому викладання, малювання. Цікаво і для Волині, і для України», – додав митець.

Виставка картин Олександра Левчука триватиме впродовж місяця в нижній залі Галереї мистецтв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ірина Показати IP 23 Серпня 2022 15:47
хоч один митець в Луцьку розуміє що зараз відбувається в Україні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus