USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Українські хакери можуть бути причетні до атак на Трамп-тауер

3 Серпня 2018 08:29
Трьох українських хакерів із групи Fin7 хочуть судити в Сполучених Штатах Америки. Кіберзлочинцям закидають злам комп’ютерів американських компаній у 47 штатах, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Серед постраждалих називають навіть Трамп-тауер, а ще магазини, казино, готелі та ресторани. Збитків угруповання завдало на десятки мільйонів доларів – головно через поцуплені номери кредитних карток. Дошкуляли хакери з 2015 року, викривали та ганялися за ними всім світом – співпрацювали ФБР, Європейська банківська федерація, поліцейські різних країн Європи, банки та охоронні компанії. У чому американські слідчі підозрюють конкретно українців — наразі невідомо, однак усіх трьох вважають не простими членами групи, а лідерами чи принаймні координаторами.

33-річного Федіра Гладира доправили до США з німецького Дрездена, де його затримали. Екстрадиції ще двох українців, 30-річного Андрія Копакова з Іспанії та 44-річного Дмитра Федорова з Польщі, вимагає американське правосуддя. Адвокат Гладира Аркадій Бух каже, що його підзахисний усі закиди відкидає.

Розпочати засідання планують 22 жовтня. "У цій справі нам треба ознайомитися з надзвичайною кількістю інформації. Попередньо суддя назвав жовтень як дату початку процесу, але ознайомлюватися з документами нам треба набагато довше", - пояснив юрист.

Але вже зрозуміло, що схема зламу мереж була проста: співробітникам різних компаній розсилали листи з начебто інформацією про кейтерінг, у файлі в додатку до листа містився вірус, який проникав у комп’ютерну систему і давав хакерам доступ до чужої інформації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
valdis peish Показати IP 3 Серпня 2018 12:04
я рахую пацанів треба повернути на неньку і створити на іх базі супер пупер кіберкацапнонстоп відділ в сбу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus