USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українські туристи третю добу не можуть вилетіти із Занзібара через несправність літака

15 Лютого 2021 12:34
Близько 180 українців третю добу не можуть вилетіти з Занзібару (Танзанія) через затримку рейсу. Точних прогнозів, коли саме вони зможуть повернутись додому з відпочинку немає.

Про це повідомляє BBC News Україна.

Йдеться про рейс PQ6972 авіакомпанії SkyUp. Він мав вилетіти до Києва 13 лютого о 12:50 за місцевим часом, розповідають пасажири рейсу.

Цю інформацію підтверджує українське МЗС, туроператор та авіаперевізник. Серед туристів є також громадяни Білорусі, повідомляють пасажири.

«Літака досі немає. Як ми розуміємо, у компанії немає запасних літаків. Ми будемо чекати, або коли вони його полагодять, або коли нам надішлють новий літак, якщо це взагалі можливо», – каже киянин Олексій Беспалов, який третю добу чекає рейсу.
«Прогнози не чіткі. Протягом трьох днів кожні дві години переносять час вильоту, але ми досі не вилетіли», – додає він.

Деклька пасажирів повідомили, що минулої ночі не всім забезпечили готель. А ті, кому житло таки надали, скаржились на погані умови.

«Ми спочатку ночували на вулиці, спали на траві, а потім групу пасажирів, в якій я був, заселили у жахливий готель у небезпечному районі Занзібар Сіті поруч із місцевим клубом та борделем», – розповідає Беспалов.

У понеділок, 15 лютого, за його словами, пасажирів все ж стали розвозити в інші готелі групами по 20-30 людей.

«Тикаємось по готелях, всюди антисанітарія, люди з дітьми сплять, де прийдеться. Точної інформації про виліт немає, затримка кожні дві години», – скаржиться інший пасажир рейсу Євген.

У Instagram одна з туристок обурювалася, що часом спати доводилося на підлозі, в тому числі дітям. Скаржилася також на перебої з харчуванням.

«Нам не дають воду, я мовчу про харчування. Тут суцільна антисанітарія, всім людям страшно», – пише користувачка під ніком choko.kate.
Що каже влада і перевізник?

У МЗС інформацію про застряглих туристів підтверджують та запевняють, що роблять все, щоб допомогти громадянам.

«Близько 180 українських туристів застрягли на Занзібарі. Зламався літак. МЗС та посольство в Кенії працюють з туроператором, щоб він забезпечив громадян належними умовами перебування на час затримки та якомога швидше вирішив питання повернення», – повідомляє речник МЗС Олег Ніколенко у своєму Twitter.
Туроператор JoinUp та авіаперевізник запевняють, що надали усім туристам належні умови.

Труднощі з поселенням пояснюють високим сезоном на Занзібарі, а затримку з вильотом – коронавірусними обмеженнями, через які складно організувати новий рейс.

«Нам вдалося знайти номери для комфортного розміщення всіх туристів – зараз процес поселення. Щодо виконання рейсу – авіакомпанія працює над отриманням всіх необхідних дозволів», – йдеться в заяві.

За інформацією JoinUp, 14 лютого всім туристам також надавали готель, вони були «повністю забезпечені харчуванням».

До того ж перевізник і туроператор запевняють, що провели переговори із партнерами в різних країнах, щоб отримати дозвіл на новий додатковий маршрут і повернути туристів додому.

«Протикоронавірусні обмеження різних країн на перетин кордонів іноземними громадянами значно ускладнюють наші оперативні можливості для вирішення цього питання. Зараз це один із основних факторів затримки», – йдеться в заяві.

«Нам шкода, що ця ситуація спричинила зайве хвилювання і вплинула на плани наших туристів», – додають вони.

Туристів планувати повертати новим рейсом PQ 1972 Занзібар – Анталія – Київ. Він мав вилетіти 14 лютого ввечері, але табло SkyUp показує, що виліт перенесли на 14.30 15 лютого.

15 лютого на табло взагалі немає рейсу з Занзібару. Найближчий рейс з Занзібару – 16 лютого о 12.50.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 15 Лютого 2021 12:51
Моя цоця живе у Занзібарі. Сходіть до неї.
К.лучанин Показати IP 15 Лютого 2021 13:10
«Тикаємось по готелях, всюди антисанітарія, люди з дітьми сплять, де прийдеться. Точної інформації про виліт немає, затримка кожні дві години», – скаржиться інший пасажир рейсу Євген. Ото відпочинок! Шановні "відпочиваючі", Вам що ,України мало? Є де відпочивати та набиратись сил!!! Ні , України мало ( яку мало знають , до речі)- Занзібару подавай із антисанітарією, якої в Україні немає. Бачили очі що купували , тепер їжте хоч повилазьте!
турист Показати IP 15 Лютого 2021 14:14
Ще місяць тому ці рейси здійснювала перевізна компанія Катару - Qatar Airways. Усе було чудово. Не було затримки ні на хвилину. Поміняли, тому що Катар, очевидно, відмовився.
Ще не зовсім свідоми Показати IP 15 Лютого 2021 14:22
Нехай щастить
Всезнайко Показати IP 15 Лютого 2021 14:28
Нєх... шастать
Ігор луцький Показати IP 15 Лютого 2021 14:54
Президент має дати вказівку чільникам МЗС,МВС,МНС терміново організувати відправлення Боінга 737 (за кошти держбюджета) для порятунку та повернення громадян України!!!А після повернення літака,в аеропорту провести брифінг з патріотичною промовою.
Зоряний Шкуряк Показати IP 15 Лютого 2021 15:14
Лечу на крилах ночі!!!! А серйозно - якого біса було пхатися в африканську антисанітарію з дітьми? Це нехтування їх здоров'ям, чи дешеві *понти*, мовляв, а ми були на Занзібарі?
турист Показати IP 15 Лютого 2021 16:18
Країна екстремального туризму (входить в десятку найбільш небезпечних місць для туризму). Один крок вліво-вправо за "червону" лінію, і тебе пограбують і навіть можуть вбити дикуни, які ще носять на стегнах повязки. Але така природа людини - шукату на дупу пригод. І якби голодні сиділи? Туди ж не їдуть бідні, які їдять щі (хоч х.. полощи).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus