USD 39.80 40.04
  • USD 39.80 40.04
  • EUR 39.85 40.15
  • PLN 9.85 9.98

Українські ВНЗ зможуть акредитуватися в іноземних агентствах

25 Листопада 2017 20:52
Європейські агентства забезпечення якості освіти планують пустити на український ринок освітніх послуг.

Про це йшлося під час виїзного засідання Комітету з питань освіти і науки Верховної Ради України, який відбувається з ініціативи нардепа УКРОПу від Волині Ірини Констанкевич 24 листопада у Луцьку.

Перший заступник Міністра освіти та науки Володимир Ковтунець повідомив, що нині завданням є створення Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Йдеться про європейську модель забезпечення якості освіти.

Законом передбачено, що міжнародні агентства забезпечення якості освіти можуть бути допущені на український ринок освітніх послуг. Наразі формують перелік європейських агенцій високої якості та з хорошою репутацією, які можна запросити в Україну.

Українські виші зможуть проходити акредитацію в таких агентствах і документ про акредитацію в нідерландського чи французького агентства, зі слів урядовця, дозволить вишам подвоїти чи потроїти кількість іноземних студентів.

На його думку, два національні університети у Луцьку змогли б пройти таку акредитацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Микола Показати IP 25 Листопада 2017 22:19
Ніколи в житті сюди не допустять іноземні агенства, бо тоді це міністерство з голоду помре!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus