USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Українські захисники відбили сім ворожих атак на Донбасі, – Генштаб ЗСУ

9 Квітня 2022 07:32
Розпочалася сорок п’ята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

За інформацією Генштабу ЗСУ, окупанти продовжують підготовку до наступу на сході, маючи на меті встановити повний контроль над територіями Донецької та Луганської областей.

На Волинському напрямку змін в положенні та діях противника не відбулося.

На Поліському напрямку ворог активних дій не проводив. Окремі підрозділи, що були виведені з території України, продовжують перебувати на території Республіки Білорусь. За наявною інформацією, ворог здійснює переміщення підрозділів зі складу 35-ї загальновійськової армії Східного воєнного округу та 76-ї десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ збройних сил російської федерації у Бєлгородську та Воронезьку області.

На Сіверському напрямку завершує проведення перегрупування сил та відновлення боєздатності підрозділів Центрального військового округу у Брянській та Курській областях, а також переміщення окремих підрозділів зі складу 41-ї загальновійськової армії та 90-ї танкової дивізії на територію Донецької та Луганської областей.

На Слобожанському напрямку противник продовжує інтенсивні обстріли та часткове блокування Харкова. Посилює ведення радіоелектронної розвідки. На території Бєлгородської області окупанти розгорнули польові табори для підрозділів, які переміщені з інших операційних районів.

На Ізюмському напрямку противник вів наступ у напрямку населених пунктів Бражківка та Сулигівка, успіху не мав.

На Донецькому напрямку тривають штурмові дії. Основні зусилля ворог зосереджує на взятті під контроль Рубіжного, Нижнього, Попасної і Новобахмутівки та встановленні повного контролю над Маріуполем.

На Південнобузькому напрямку противник посилив ведення розвідки. Проводив артилерійські обстріли Мар’янського, Нововоронцовки, Новогригорівки та Шевченкового. Продовжує завдавати ракетних ударів по населених пунктах Одеської області з території Кримського півострова.

На території Донецької та Луганської областей захисники та захисниці України за минулу добу відбили сім атак ворога, знищили дев’ять танків, сім одиниць броньованої та п’ять одиниць автомобільної техніки противника.

Угруповання Повітряних сил Збройних сил України за попередню добу уразило чотири повітряні цілі: два вертольоти, один БПЛА та одну крилату ракету. Інформацію наразі уточнюють.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus