USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Українські заробітчани вивели в лідери економіку Польщі

3 Вересня 2018 18:27
Українські трудові мігранти зробили економіку Польщі найдинамічнішою в Європі, а якби вони залишилися працювати на Батьківщині, то дали б поштовх вітчизняному виробництву.

Центральний банк Польщі та Європейське статистичне відомство (Eurostat) показують, що за останні 5 років приблизно мільйон українців емігрували до Польщі, пише 24 канал з посиланням на DW.

«Без українців нашу економіку чекала б катастрофа», – запевняє Цезар Казмірчак, голова Союзу підприємців і роботодавців.

Виходячи з даних польського відомства у справах іноземців, майже 90% запитів про отримання дозволу на проживання приходить від громадян України. Більшість з них потім влаштовується на роботу помічниками по господарству, на будівництва або ферми.

«Вони самостійно вчать мову і потім сумлінно працюють», – розповів Казмірчак про трудових мігрантів з України

У коментарі виданню «Обозреватель» економіст Андрій Новак пояснив, що Польща приваблива для співвітчизників тим, що мінімальна зарплата там вище, ніж в Україні. Правда, якби заробітчани знайшли альтернативу дому, економіку України чекало би зростання.

«Польща завдяки українцям може істотно знижувати вартість своєї продукції за рахунок більш низької вартості оплати праці. А якби наші співвітчизники залишалися працювати на тих самих роботах, але вже в Україні, у нас було б збільшення аграрного виробництва, висока конкуренція, в результаті чого ціни на внутрішньому ринку пішли б на спад», – вважає Новак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Вася Показати IP 3 Вересня 2018 18:39
"а якби вони залишилися працювати на Батьківщині, то дали б поштовх вітчизняному виробництву" - а якби в роті росли гриби, то і в ліс не треба було б ходити
Ігор Показати IP 3 Вересня 2018 19:50
Риба шукає де глибше, а людина де краще. Петя думав що за 3700 раби пахати будуть? звичайно тікають, туди де можна вижити
Кулемет Показати IP 3 Вересня 2018 20:43
Ну що, ще впевнені, що Європі потрібна сильна та економічно розвинена Україна? Їм потрібна рабсила. А як зробити, щоб рабсила їхала до них? Правильно - допомогати та сприяти економічному знищенню країни, рабсила якої їм потрібна.
Михайло Показати IP 3 Вересня 2018 21:00
За офіційними даними Польщі, за кордоном працює близько 3 мільйонів поляків, за неофіційними-близько семи. Наші працівники займають нішу, що звільнилась.
хохо Показати IP 3 Вересня 2018 21:28
плачу 9500. або алкаши або нероби. сильно розвинешся. тут і Петі не треба.
лучанин до хохо Показати IP 4 Вересня 2018 21:58
А ви думаєте це багато?)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus