USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Українські банки заробили 10 мільярдів, – нардеп від БЮТ

19 Січня 2009 15:36

Через один-два місяці курс долара коливатиметься в рамках коридору 6,0-6,5 гривні за долар. Такий прогноз під час прес-конференції в Луцьку 19 січня висловив народний депутат із фракції БЮТ Віктор Олійник, – інформує репортер «Волинських Новин».

За словами Віктора Олійника, монетарна політика, згідно з законом, – це прерогатива Нацбанку України. Саме від цієї фінансової установи залежить курс валют, – зазначив депутат.
У той час, як у Росії та Польщі національна валюта девальвувала на 20%, українська гривня втратила свої позиції відносно долара удвічі. На думку Віктора Олійника, це стало можливим завдяки змові з комерційними банками. Як наслідок, у 2008 році українські банки заробили 10 мільярдів гривень,причому за рахунок валютних спекуляцій, – розповів парламентарій.
Пряму відповідальність за це несе в тому числі і Президент, адже Верховна Рада двічі зверталася до глави держави з клопотанням звільнити керманича НБУ Стельмаха.
Водночас Віктор Олійник оптимістично ставиться до майбутнього національної валюти. Він стверджує, що в НБУ достатньо фінансових резервів, аби інтервенціями на валютному ринку стабілізувати позицію гривні. Наразі економічно обґрунтований курс гривні по відношенню до долара – 6,5-7 гривень за долар, однак за місяць-другий він впаде до 6-6,5 гривні за долар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Геннадій Показати IP 19 Січня 2009 16:26
[вирізано - цензура] цей ваш Олійник! До початку кризи курс рубля був 23 зараз 34,то скільки це відсотків? Зрозуміло що почалась предвиборна програма жюльки-в усьому винні всі крім прим*єра,який мав би відповідати за економику в країні!
Анонім Показати IP 19 Січня 2009 17:57
А взагалі-то Олійник правий. Рубль впав з 25 до 31, а гривня - з 4,5 до 9,5
Оглядач Показати IP 20 Січня 2009 09:49
Винні ліберали монетаристи котрі при владі і "моляться" на вільний ринок та заперечують необхідність державного регулювання! До речі Президент України ветував закон "Про продовження мораторію на продаж землі" хіба це нормально?
САША Показати IP 20 Січня 2009 11:21
Генно! Наскільки відомо , нацбанк підпорядковується Президенту. Якби не Юля кредити українці платили б вже по 12 грн. за долар. Головне не те , що базікають, а те що роблять!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus