USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українські компанії не пускають працівників в соцмережі

20 Липня 2011 14:14
У половині українських компаній існує обмеження доступу співробітників до соціальних мереж і до програм передачі миттєвих повідомлень (ICQ тощо) - свідчать дані опитування, проведеного порталом rabota.ua

У 39% компаній, що забороняють соцмережі, це обмеження діє постійно, а в 11% - тільки в робочий час, тобто, після роботи і в обідню перерву обмежень немає, - пише Дело.

Найчастіше подібні обмеження вводяться у великих компаніях, з кількістю співробітників понад 500 чоловік. Чим менше компанія, тим рідше можна зустріти подібні заборони.

Близько 76% роботодавців вводять обмеження користування соцмережами і «аськами», оскільки вважають, що їх співробітники зловживають доступом до соціальних мереж та програмами передачі миттєвих повідомлень.

Цікаво, що 75% роботодавців абсолютно впевнені в ефективності обмеження доступу до соціальних мереж та програм передачі миттєвих повідомлень. У той же час 64% респондентів, що працюють в компаніях, де забороняють соцмережі, пробували обійти обмеження. Причому у 41% це успішно вийшло.

Цікаво відзначити, що жінки набагато частіше чоловіків намагаються знайти спосіб обійти заборону, зате чоловіки справляються з цим успішніше.

Чверть опитаних зізналася, що користується соціальними мережами і програмами передачі миттєвих повідомлень в робочий час для особистих цілей досить часто, 60% - тільки тоді, коли у них є вільний час.

При цьому багато респондентів уточнили, що за відсутності інтересу і мотивації в роботі способів убити робочий час існує безліч – незалежно від доступу до соціальних мереж та програмами передачі миттєвих повідомлень - це можуть бути перекури, перекушування, кава-брейки, спілкування з колегами на неробочі теми, балаканина по телефону.

Цікаво, що у чверті опитаних використання соціальних мереж і програм передачі миттєвих повідомлень є безпосередньо частиною роботи. У діяльності, яка вимагає постійних комунікацій, соціальні мережі - це просто необхідний робочий інструмент.

Роботодавці ж зі свого боку в 92% випадків вважають спілкування в соціальних мережах і за допомогою програм передачі миттєвих повідомлень нецільовою тратою робочого часу співробітниками, також їх спантеличує погіршення якості виконуваної роботи.


Як відзначають рекрутери, роботодавцям варто мати на увазі, що повне обмеження віртуального спілкування відлякує 7% потенційних працівників, а ще 24% відмовляться працювати в таких умовах за наявності інших вигідних пропозицій.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus