USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українські вузи хочуть об’єднати

10 Червня 2011 10:52
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України пропонує в два етапи оптимізувати мережу вищих навчальних закладів.

На першому етапі планується провести передачу вузів, підлеглих міністерствам і відомствам, у сферу управління Міносвіти. Другий етап припускає укрупнення вузів шляхом їх об'єднання і створення університетів регіонального типу, - пише ТСН.

Як відзначили в міністерстві, зараз в Україні 35 міністерств і відомств мають у своєму підпорядкуванні вузи, яких налічується 854.

Міністерство заявляє про «необхідність централізації управління системою вищої освіти, яка має бути здійснена в умовах дефіциту бюджетних коштів на її утримання і передбачати подальше скорочення кількості центральних органів виконавчої влади, у сфері управління яких знаходитимуться вищі навчальні заклади різних рівнів акредитації».

Міністерство має намір привести мережу вищих навчальних закладів у відповідність з європейською практикою - до єдиного освітнього простору.

У прес-релізі відмічено, що нечисленність контингенту студентів у більшості вузів і підпорядкування різним відомствам призводить до неефективного управління системою вищої освіти і позначається на якості підготовки фахівців.

Крім того, у відомстві обіцяють, що не буде скорочення науково-педагогічних працівників, оскільки усі студенти продовжать навчання в об'єднаних вузах, а разом з ними будуть переведені і викладачі.

"У рішенні міністерства про об'єднання встановлюється тільки одне - що усі викладачі продовжують працювати, і усі студенти продовжують навчання по вибраних спеціальностях", - підкреслив міністр освіти і науки, молоді і спорту Дмитро Табачник.

Нагадаємо, Дмитро Табачник підготував новий закон про вищу освіту, який найближчим часом буде розглянутий Кабінетом міністрів. Серед нововведень, передбачених у новому законі, глава Міносвіти пропонує закрити 90% українських вузів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
хорвaт Показати IP 10 Червня 2011 11:04
Не вузи треба закривати,а жида цього поганого.
Небайдужий Показати IP 11 Червня 2011 21:31
його в Московії добре нагородять за розвал Вищої школи в Україні. Під виглядом реорганізації - буде проведена повна руйнація системи освіти... P.S. Головне завдання лікаря - не зашкодь...
Ковельчанин Показати IP 11 Червня 2011 23:44
Стаття по Табачника: http://www.unian.net/ukr/news/news-440472.html

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus