USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Українського бізнесмена затримали у Швейцарії за підозрою у викраденні екс-мера Херсона

2 Січня 2019 20:26
Правоохоронці в Швейцарії затримали українського бізнесмена Дениса Пащенка за підозрою у викраденні колишнього мера Херсона Володимира Сальдо в Домінікані.

Про це йдеться в матеріалах суду, передають Українські Новини.

Зазначено, що українською поліцією проводиться розслідування за фактом викрадення і насильницького утримування Сальдо в Домініканській республіці.

Встановлено, що він прибув туди 20 червня 2016 року на запрошення свого друга, бізнесмена Пащенка.

Приводом для зустрічі було проведення переговорів з потенційними партнерами по бізнесу.

Далі 21 червня 2016 року, в одному з будинків в місті Пунта Кана в Домінікані з застосуванням фізичного насильства екс-мер Херсона був позбавлений волі, в результаті чого не міг вільно спілкуватися і переміщатися.

Після вчинення зазначених дій Пащенко заволодів майном потерпілого, зокрема, його мобільним телефоном Iphone 6.

Повідомляється, що Пащенко з мобільного телефону Сальдо направляв помічниці екс-мера повідомлення, що містять текстову, фото- і відеоінформацію про позбавлення його волі, фізичне знущання над ним, висловлював погрози вбивства останнього в разі непередачі майна на суму 2 млн доларів США.

Близько Сальдо погодилися передати майно на зазначену суму.
Колишній мер Херсона, экс-депутат Верховної Ради від «Партії регіонів» Володимир Сальдо.

У зв’язку з цим, виконуючи вимоги викрадача, помічники Сальдо в липні 2016 року перегнали з Херсона до Києва й віддали Пащенку автомобіль Audi А7 2011 випуску вартістю 50 тис. доларів.

Потім родичі Сальдо переписали на викрадача однокімнатну квартиру в Херсоні вартістю 62 тис. гривень, а також земельну ділянку площею 0,09 га вартістю 89 тис. гривень і земельну ділянку 0,1 га вартістю 100 тис. гривень.

Крім того, в серпні 2016 року злочинцеві був переданий також автомобіль Volvo XC90 2016 року випуску вартістю 50 тис. доларів.

Загалом злочинними діями Пащенка постраждалим було завдано матеріальних збитків на суму 3 380 018 гривень.

Йому 1 березня 2017 року був заочно повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 (вимога передачі майна або права на майно з погрозою насильства над потерпілим і його близькими родичами (вимагання), з погрозою вбивства, що завдало значної шкоди потерпілому) Кримінального кодексу.

У розшук Пащенко був оголошений 6 березня 2017 року, а в міжнародний розшук – 1 листопада 2018 року.

У грудні 2018 року Національне бюро Інтерполу в Швейцарії поінформувало українську поліцію про арешт правоохоронними органами цієї країни розшукуваного українця Пащенка.
Україна зобов’язана до 3 січня поточного року підготувати і направити необхідні матеріали за запитом про видачу (екстрадицію) підозрюваного.

Український суд виконав необхідні для екстрадиції умови, задовільнивши клопотання прокуратури і заочно обравши запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для підозрюваного.

Як повідомлялося, в серпні 2016 року екс-мер Херсона Сальдо заявив, що був викрадений в Домінікані і близько 50 днів перебував в ув’язненні.

Замовником свого викрадення він назвав херсонського бізнесмена Дениса Пащенка.

Той заперечував свою провину і стверджував, що навпаки, це він був викрадений Сальдо, який був за це заарештований поліцією і засуджений в Домінікані.

24 квітня 2018 роки брат Дениса Пащенка Ігор був розстріляний невідомими в центрі Херсона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus