USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Український державний центр радіочастот спростовує свою бездіяльність

18 Березня 2015 12:00
Керівник Волинського обласного відділу Західної філії державного підприємства «Український державний центр радіочастот» Сергій Петров спростовує інформацію про те, що його відомство зволікає з процедурою розрахунку потужностей телевізійного сигналу для півночі Волині.

Йдеться про те, що раніше представник Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у Волинській області Степан Родич звинуватив «Український державний центр радіочастот» у тому, що через їхню бездіяльність в окремих північних районах Волині немає можливості транслювати українські телепередачі. Відтак там транслюють російські «Росія24», «Перший російський» тощо.

Інформаційне агентство Волинські Новини публікує точку зору керівництва державного підприємства «Український державний центр радіочастот» без змін.

«17.02.15 року на нараді у першого заступника голови Волинської облдержадміністрації з розгляду питань переходу із аналогового на цифрове телевізійне мовлення представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Степан Родич звинуватив УДЦР у навмисному зволіканні у проведенні робіт з виділення частот для РЕЗ телевізійного мовлення у Волинській області. Він охарактеризував дії УДЦР як злочинні.

Факти, на які посилається пан Родич у своєму виступі є недостовірними, а його звинувачення підлягають спростованню.

Особливість Волині у тому, що вона є прикордонною областю. Через те, що вона має спільні кордони з Польщею та Республікою Білорусь, радіочастотний ресурс України (далі - РЧР) для потреб телерадіомовлення на її території, фактично в 3 рази менш доступний, ніж в інших областях України.

На цей час смуга частот 470-862 Мегагерц практично перевантажена діючими радіоелектронними засобами (далі – РЕЗ) аналогового телевізійного мовлення та цифрового наземного телевізійного мовлення України та сусідніх країн, а також засобами стільникового зв’язку загальних користувачів та РЕЗ спеціальних користувачів. Це дуже ускладнює проведення розрахунків з визначення доступних для присвоєння ТВ каналів та вимагає значних затрат часу.

У вересні 2014 року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звернулася до УДЦР із конкретним замовленням стосовно підготовки висновків щодо можливості та умов користування РЧР для радіоелектронних засобів цифрового наземного телевізійного мовлення у 330-ти населених пунктах України (вих. № 16/1898 від 25.09.14). До переліку замовлення, серед інших, увійшло 10 об’єктів Концерну РРТ в населених пунктах: Луцьк (Підгайці), Ковель, Горохів, Камінь-Каширський, Кортеліси, Любешів, Любомль, Нововолинськ, Шацьк і Цумань. Процедура здійснення частотних присвоєнь передбачає не тільки підбір радіочастот, але й проведення заходів з їх погодженням та міжнародною координацією.

До відома: Регіональною угодою по плануванню цифрової наземної радіомовної служби в смугах частот 174-230 МГц та 470-862 Мегагерц (далі – GE06) визначено, що термін міжнародної координації може коливатися в межах від одного до двох років.

Хоча УДЦР і прагне пришвидшити процедуру відповідних розрахунків та узгоджень, але це виходить за межі можливостей підприємства. Також зазначаємо, що підготовка висновків щодо можливості та умов для впровадження цифрового наземного телевізійного мовлення у Волинській області можлива лише за умови поступового відключення аналогового ТВ мовлення відповідно до чіткого графіку, визначеного Національною радою. УДЦР досі не має інформації щодо графіку відключення радіочастотних присвоєнь РЕЗ аналогового ТВ мовлення, але ж питання щодо складання даного графіку піднімалося ще у грудні 2014 року на засіданні робочої групи при Волинській ОДА з підготовки до вимкнення аналогового ТБ (за участі заступника представника Національної ради у Волинській області та директора Волинської філії КРРТ)».

Водночас зазначимо, що третина Волині вже влітку 2015-го може залишитися без телебачення.

ЧИТАТИ ЩЕ: МЕШКАНЦІ МАНЕВИЦЬКОГО РАЙОНУ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ СКАРЖАТЬСЯ НА ВІДСУТНІСТЬ СИГНАЛУ РЕГІОНАЛЬНИХ ТЕЛЕКАНАЛІВ.

Громадяни просять забезпечити їх цілодобовою трансляцією місцевого телебачення на території усієї Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
BBC Показати IP 18 Березня 2015 12:48
Да поїдьте подивіться скільки у тих районах і взагалі по всій області встановлено у людей супутникових антен і всі трьохголовочні! Одна з головок на супутник HotBird де транслюються ОРТ, Росія 24, РТР Планета і якщо з супутника АМОС вдалося видалити емності російських каналів, бо Україна мала на них вплив, то на HotBird Україна ніяк і ніколи не повпливає!!! А взагалі - заборона на щось породжує ще більшу цікавість і бажання подивитись і треба всередені країни патриотизм і головне правду впроваджувати, а не тупо "вирізати" те, що не подобfється, цім нічого не досягнуть, а лише ще більше обурять людей, а попит на супутникове обладнання все більше росте...
Саша до BBC Показати IP 18 Березня 2015 22:04
А ты, ВВС, поедь на Даунбасс и сам убедишься, к чему провидит кремлевская пропаганда. Там украинских канал просто нет. Одна оголтелая кацапщина, через которую гибнут и украинские воины, и мирное население. Вот такие дела ВВС.
Павло Показати IP 18 Березня 2015 14:50
Схоже, ВВС ніяк не може збагнути, що в північних районах області фактично відсутнє українське ефірне телебачення і люди змушені дивитися і слухати путінську брехливу пропаганду.
ПавлУ до Павло Показати IP 18 Березня 2015 19:12
Слухають і дивляться те що хочуть!!! На тих супутниках повно українських каналів і люди самі обирають, що дивитись!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus