USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку продають картини: гроші - для бійців на сході

22 Січня 2015 13:36
До сотні картин виставили на продаж волинські художники, аби зібрати кошти для воїнів АТО. Виставку відкрили в облраді.

Відкриття благодійної виставки образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва на допомогу української армії та добровольчих батальйонів відбулося сьогодні, 22-го січня.

На захід 41 художник презентував до сотні картин. Їх автори це - професіонали і початківці, тому ціна коливається від сотні гривень до кількох тисяч.

«Автори самостійно вирішували, кому конкретно будуть відправляти отримані гроші за продаж картин. Однак більшість не визначилися, тому, коли у нас буде загальна сума, ми порадимося з волонтерами і придбаємо для наших воїнів те, що їм потрібно найбільше», - розповідає співорганізатор благодійного заходу Марія Оліферук.
На цю виставку вона презентувала й свої роботи.

«Дійсно, тут є і мої картини. Я вирішила долучитися до цього заходу, адже зараз в Україні такий час, що потрібно допомагати армії. Є шанс, що ці картини принесуть комусь користь і прикрасять чиїсь оселі», - пояснює Марія Оліферук.

Виставка триватиме три тижні.

Зауважимо, що серед презентованих робіт є й картини волинського художника, учасника АТО, який зараз на сході України захищає Батьківщину. Його звати – Павло Юрчук.
Автопортрет Павла Юрчука
Автопортрет Павла Юрчука


Організатори - колегіум пересувних художніх виставок при Волинському відділенні Українського фонду культури разом з Геннадієм Сарапіним і кураторами Антоніною Сцьольною та Марією Оліферук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus