USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українці купують у Польщі все більше квартир

21 Червня 2017 07:00
Українці приїжджають до Польщі, щоб купити житло. У 2016 році зафіксовано рекордну кількість операцій купівлі.

Про це повідомляє Радіо Польщі (Українська служба), що посилається на «Rzeczpospolita».

Громадяни України це сьогодні найкращі клієнти польських агентств з нерухомості. Купують за готівку і не перебирають. Це доказ на те, що вони приїжджають до Польщі не лише за роботою. Вони хочуть залишитися тут на постійно, — стверджує видання.

Для того, щоб іноземець купив самостійно квартиру у Польщі, вистачить, щоб перебував у країні легально — пояснює аналітик ринку нерухомості. Дозвіл МВСіА потрібний у прикордонній зоні та у випадку купівлі комерційної площі. Під оглядом кількості операцій продажу-купівлі житла без дозволу українці опинилися на другому місці після німців. Минулого року громадяни України уклали 1,5 тисячі договорів купівлі житла, німці — 2,2 тисячі.

Як показує рапорт МВСіА у 2016 р. українці отримали 59 дозволів на купівлю житла у прикордонній зоні. Це рекорд, адже білоруси отримали 11 дозволів, а росіяни 8. Це становить 81% всіх дозволів, які відомство видало іноземцям на купівлю житлових квартир у 2016 році. Середня квартира має площу 61 квадратний метр. «Передбачаємо, що громадяни цієї держави будуть найближчими роками рушійною силою ринку нерухомості у Польщі, зокрема вторинного ринку» — сказав щоденникові представник одного з великих агентств з нерухомості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
юзько пилсудськый Показати IP 21 Червня 2017 07:46
Все має здатність повторюватися, колись поляки заселяли землі Волині і інші регіони України, тепер українці купують квартири в Польщі, колись полякам надавали пиндюків так, що вони до цьго часу згадують славетні події на Волині зі страхом, можливо що таке повториться і в Польщі. Вважєйте панове,вважєйте.
скептик до юзько пилсудськый Показати IP 21 Червня 2017 08:42
операція "Вісла" у Польщі вже була. і праворадикалів мовчазно підтримує влада. так що все може бути.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus