USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українці масово поповнюють рахунки порізаними купюрами

9 Квітня 2018 16:09
Нацбанк зажадав від банкірів переналаштувати термінали самообслуговування, щоб вони не брали банкнот з сильними пошкодженнями.

Про це йдеться в телеграмі НБУ №50-0007 / 19399, що опинилася в розпорядженні UBR.ua.

Чиновники повідомили, що в апарати при поповненні банківських рахунків стали потрапляти навмисне пошкоджені купюри.

До нацбанківської телеграми додаються фото пошкоджених банкнот 50 євро, які виявлені в Івано-Франківській філії Приватбанку під час інкасації терміналів.

Кожна купюра складена з чотирьох частин справжніх купюр серії "Європа", введених в обіг 4 квітня 2017 року, які склеєні прозорою клейкою стрічкою.

"Вертикальний серійний номер у банкнот вирізаний. Горизонтальний серійний номер - складений з вирізаних окремих фрагментів серійних номерів різних справжніх банкнот євро, що склеєні прозорою клейкою стрічкою", - наголошується у нацбанківському документі.

При цьому в центробанку запевняють, що всі пошкодження не випадкові.

"Обставини вилучення і характер пошкодження банкнот свідчать про навмисні дії невстановленої особи або групи осіб - йдеться про зарахування на рахунки через термінали самообслуговування значно пошкоджених банкнот іноземної валюти", - йдеться в телеграмі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Таня Строцюк Показати IP 9 Квітня 2018 17:08
Дурниця проаналізувати ця стаття
ігор Показати IP 9 Квітня 2018 21:10
це від багатого заможнього рівня життя, може нашим мужланам високопоставленим пора вже задуматись як люди виживають, чи то просто існують

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus