USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Українці отримуватимуть доступне житло за новими правилами

10 Жовтня 2018 19:36
В Україні удосконалили програму забезпечення населення доступним житлом. Уряд компенсуватиме 30% вартості купівлі квартири. Для переселенців та учасників АТО чи ООС — 50%, інформує Gazeta.ua.

«Реалізація держпрограм «Доступне житло» та «Молодіжне кредитування» має відповідати вимогам часу. Задовольняти у першу чергу потреби тих, хто дійсно потребує вирішення житлового питання. Ми забезпечуємо 30% компенсації придбання доступного житла від держави або місцевих бюджетів та 50% компенсації для внутрішньо переміщених осіб і учасників АТО», - заявив віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко.

Учасники відповідних програм мають можливість придбати готову квартиру від забудовника.

«Для сім'ї, яка потребує поліпшення житлових умов, знизили рівень середньомісячного доходу з 5 до 3 розмірів середньомісячної заробітної плати у підрахунку на одну особу відповідно до регіону», - наголосив Геннадій Зубко.

Учасники програми самостійно обиратимуть банк, де оформляти кредит на купівлю квартири. Житло, отримане за пільговими програмами, заборонено продавати протягом 3 років.

Зубко уточнив, що 30% вартості житла компенсуватиме держава і ще 30% можуть компенсувати місцеві бюджети.

Крім того, передбачається, що Держмолодьжитло публікуватиме дані про те, хто подав документи і хто вже отримав квартири, а розподіл коштів по регіонах залежатиме від кількості населення, а не кількості заявок.

«Важливо, щоб програма «Доступне житло» була дійсно доступною. Щоб у нас не було купівлі квартир 140-150 квадратних метрів, як це було раніше. Тому, ми обмежуємо кількість квадратних метрів, які можуть купити за програмою», - підсумував Зубко.

Крім того, передбачається, що Держмолодьжитло публікуватиме дані про те, хто подав документи і хто вже отримав квартири, а розподіл коштів по регіонах залежатиме від кількості населення, а не кількості заявок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus