USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Українці писатимуть радіодиктант національної єдності

8 Листопада 2020 10:21
У понеділок, 9 листопада, в День української писемності та мови відбудеться ювілейний ХХ радіодиктант національної єдності.

Про це повідомляє Корреспондент.net з посиланням на сторінку заходу у фейсбуці.

«У цьому році підготовку диктанту доручили трьом фахівцям. Текст для диктанту написав відомий письменник і видавець Іван Малкович. Науковим консультантом проекту стала доктор філологічних наук, професор Лариса Масенко. Читати диктант буде знаменита актриса Римма Зюбіна», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, спецпроект, організований Громадським спеціально з нагоди події, стартує в студії UA: Перший, а також в ефірі UA: Українське радіо і UA: Радіо Культура о 9:00. Ведучі в студії розкажуть історію диктанту і дозволять всім бажаючим підготуватися до написання. Сам же радіодиктант розпочнеться о 9:15.

Час для відправки готового тексту – астрономічна доба. Текст диктанту оприлюднять на сайті UA: Українське радіо 11 листопада об 11:00.

Роботи прийматимуть онлайн та офлайн. Паперовий лист потрібно відправити за адресою: м Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати відправлення був не пізніше 10 листопада. Онлайн свою роботу можна надіслати на скриньку [email protected]. Після оприлюднення диктанту електронні листи не будуть прийматися.

Для зручності організатори підготували електронну форму для отримання робіт, щоб можна було відправити диктант за допомогою будь-якого гаджета. Її оприлюднять на сайті ukr.radio 9 листопада.

Всі надіслані роботи перевірить спеціальна професійна комісія. Роботи, написані без помилок, отримають подарунки від партнерів проекту. Результати оголосять протягом 1-2 місяців, в залежності від кількості отриманих листів.

Трансляція відбудеться: на радіо – UA: Українське радіо, UA Радіо Культура; на телебаченні – UA: Перший, UA: Культура і на регіональному громадському телебаченні; в інтернеті – ютуб-канал і фейсбук-сторінка UA: Українське радіо.

Як нагадали організатори – Суспільне мовлення, Українське радіо і Радіо Культура, – тисячі українців щороку беруть участь у флешмобі і приєднуються до радіодиктанту по всьому світу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Цинік Показати IP 8 Листопада 2020 10:40
А неукраїнцям заборонять?
Управдом до Цинік Показати IP 8 Листопада 2020 13:04
А хто не захоче - відключимо газ!
Корінний лучанин Показати IP 8 Листопада 2020 14:39
Ха ха ха.
Гугль в поміч Показати IP 8 Листопада 2020 15:32
Хто переможе, той міністр освіти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus