USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Українці різко збідніли, – The Guardian

1 Травня 2023 22:46
Рівень бідності в Україні зріс з 5,5% до 24,2% у 2022 році, внаслідок чого 7,1 мільйона людей опинилися за межею бідності.

Про це з посиланням на звіт Світового банку у неділю, 30 квітня, пише британська газета The Guardian.

Відмічається, що між містом і селом спостерігається великий розрив і найбільш відчутні наслідки зубожіння у сільській місцевості.

«Враховуючи, що безробіття неофіційно становить 36%, а інфляція досягла 26,6% наприкінці 2022 року, в майбутньому все більше українців можуть опинитися за межею бідності», – заявив регіональний директор установи зі Східної Європи Аруп Банерджі.

Як наголошується, в Україні різко подорожчали їжа, паливо, послуги. Вартість деяких речей зросла на 50%.

Економіст Олена Білан розповіла, що без величезного пакету фінансової підтримки з боку міжнародної спільноти, ситуація була би ще гіршою.

«Ми спостерігаємо падіння ВВП на 30% переважно тому, що Україна експортує 80% своїх товарів через порти, до яких вона більше не має доступу. У нас була інфляція у 26% – знову ж таки, що могло бути й гірше – але зарплати людей також залишилися незмінними, а валюта знецінилася по відношенню до долара на 20%», – розповіла вона журналістам.

Експертка додала, що найбільш проблемним у цій ситуації залишається питання працевлаштування людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Іроніст Показати IP 1 Травня 2023 23:05
Ну не знаю, на вулицях провінційного Луцька на наших волинських номерах чимало ауді Q8 їздить, а їх ще поки в більшості в салонах купують. Нерівномірне якесь зубожіння

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus