USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українці страждають через хвороби, про які давно забули у світі

8 Вересня 2017 07:40
Українці страждають через інфекційні хвороби, про які давно забуто у розвинених країнах світу.

Як повідомили УНІАН у МОЗ, останніми роками рівень імунізації в Україні впав до неприйнятно низького рівня.

До цього призвела як нестача вакцин у 2009 – 2015 роках, так і антинаукові небезпечні міфи та свідчення, не підтверджені доказовою медициною, що поширювалися в Україні з 2008 року і підірвали довіру до вакцинації у суспільстві, вважають у відомстві.

"Як наслідок – українці страждають від хвороб, про які давно вже забули в інших країнах світу. Лише за перші 7 місяців 2017 року 1386 людей захворіло на кір, 1340 – захворіли на кашлюк, 185 – епідемічний паротит, 895 – гепатит В, 17 – гемофільну інфекцію, 122 – краснуху та 5 – правець. Цих хвороб можна було б уникнути завдяки щепленням. Вакцинація захищає організм від інфекцій, запобігає тяжкому перебігу хвороби й виникненню ускладнень та летальних випадків", - повідомили у МОЗ.

За даними ЮНІСЕФ, в Україні сьогодні 74% батьків підтримують вакцинацію порівняно з 41% 2014 року.

"При цьому, великий вплив на рішення батьків щодо вакцинації мають дільничні педіатри та сімейні лікарі. Згідно з дослідженням ЮНІСЕФ, їхню думку враховують 72% батьків, а 56% вважають вирішальною. Проте близько 50% відмовляються від щеплень за порадою батьків, друзів та сусідів. 16% відмов відбуваються за порадою самих медичних працівників. До того ж, 52% медичних працівників стикалися з фальшуванням довідок про щеплення", - наголосили у МОЗ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Думка Показати IP 8 Вересня 2017 09:47
Якщо в людини є вибір між зробити щеплення і в більшості випадків стати інвалідом та не зробити щеплення і авось пронесе, то що виберете ви? Раніше вибір був між не хворіти після щеплення та авось пронесе. Може вакцини треба нормальні закупити? А ще є така річ як рівень життя людини, хоча нам про таке можна вже не думати, в нас же є безвіз.
Я до Думка Показати IP 8 Вересня 2017 11:28
А в тебе є діти?А якщо від щеплення можна стати інвалідом,ти про це не думав?Такий розумний,то йди в верховну раду і вирішуй всі питання
А втебе є до Я Показати IP 8 Вересня 2017 15:41
Тупі понадивлюються інтернет - роликів про шкоду щепленЬ, й не ведуть дітей на щеплення. Тут можна дискутувати лише в тому, що якщо та чи інша вакцина погана, - дешева, індійська,ще якась не така, то ж завжди є варіант придбати європейську і т. д. Але ж ні, будемо дідовство розводити, до бабок ворожок ходити, і лікуватись інтернет рецептами, - як от содою, керосином, чистотілом, дьогтем ... А ПОТІМ ВИННА ДЕРЖАВА - УКРАЇНА, ВЛАДА, АЛЕ ТІЛЬКИ НЕ МАМАША, ЯКА ЗА ПИВОМ, ЦИБАКАМИ І ІНТЕРНЕТОМ ЗАБУЛА ПРО ЩЕПЛЕННЯ ДИТИНИ !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus